SUA : “nu vom fi constrânși de organizații multilaterale influențate de corupția Organizației Mondiale a Sănătății și de China”. Poate aud și trompetele OMS în România: Rafila, Arafat, Cercel și Tătataru!

SUA au anunțat marți că nu se vor alătura coaliției internaționale pentru a găsi și distribui un vaccin Covid-19 în întreaga lume, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

„Statele Unite vor continua să onoreze angajamentele cu partenerii noștri internaționali pentru a ne asigura că vom învinge acest virus, dar nu vom fi constrânși de organizații multilaterale influențate de corupția Organizației Mondiale a Sănătății și de China”, a declarat Judd Deere, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

OMS a anunțat în ultima săptămână din august că alianța Covax intenționează să colaboreze cu producătorii de vaccinuri pentru a oferi țărilor din întreaga lume „acces echitabil” la vaccinuri „sigure și eficiente”, odată ce acestea sunt autorizate și aprobate. OMS a anunțat că 172 de țări sunt implicate în discuții pentru o potențială participare în program. Comisia Europeană a confirmat luni că va contribui cu 400 de milioane de euro la această inițiativă.
România a făcut deja o precomandă în acest sens. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat pe 8 august că a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, pentru momentul în care un asemenea vaccin va fi disponibil.

Romanian Global News

Read Previous

Magda Colgiu în Cotidianul: Nepotul lui Kennedy demască profitorii pandemiei

Read Next

Declarații retorice ale cancelarului German legate de tentativa de ucidere a opozantul rus Aleksei Navalnîi, de către prietenul doamnei Merkel, Vladimir Putin