Ucraina vrea un nou consulat la Sighet! De ce nu vrea și România unul la Ismail, cerut mereu de comunitatea românească din Sudul Basarabiei?

În timpul vizitei sale de lucru în România, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității ucrainene și a anunțat despre decizia de a deschide un consulat la Sighetu Marmației, informează Agenția de știri BucPress din Cernăuți, preluată de Romanian Global News.

Ministrul de Externe al Ucrainei a mulțumit ucrainenilor din România pentru păstrarea identității, culturii și tradițiilor naționale ucrainene și a remarcat asistența lor neprețuită în promovarea și protejarea intereselor Ucrainei în străinătate.
Dmytro Kuleba a informat ucrainenii din România cu privire la decizia de a deschide un nou consulat al Ucrainei, având în vedere importanța relațiilor ucrainene-române și necesitatea de a sprijini comunitatea ucraineană din România.
„Am decis să deschid un consulat în orașul Sighetu Marmației. Știu că acesta este un loc important pentru ucrainenii din România. Noul consulat va crea acces la servicii de calitate, precum și va deveni un instrument pentru o mai bună cooperare cu dvs. pentru a ne păstra cultura și a consolida relațiile Ucrainei cu România „, a declarat ministrul de externe al Ucrainei.

În repetate rânduri organizațiile românești din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa, și-au exprimat dorința deschiderii de către România a unui consulat la Ismail, cel de la Odesa fiind foarte departe de localitățile celor 124.000 de români din zonă. Dorința Kievului de a deschide consulat la Sighet este un bun prilej pentru România de a cere deschiderea unui consulat la Ismail, venind astfel în întâmpinarea cererilor românilor din zonă.

Romanian Global News

Read Previous

Alecu Reniță: Moldovenismul stalinist, element al războiului hibrid în spaţiul românesc şi european. R. Moldovaeste de gubernie rusească întreţinută cu bani din România, UE şi SUA

Read Next

Tupeu maxim al ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba la București! Nicio ţară din lume nu ne va învăţa cum să ne organizăm administrativ şi teritorial. Serios?!