Consiliul Concurenței din România analizează preluarea a două întreprinderi din Republica Moldova

Consiliul Concurenței din România anunță că analizează tranzacția prin care Vetropack Austria Holding AG intenționează să preia Glass Container Company SA și Glass Container Prim SA din Republica Moldova și filialele acestora. Consiliul Concurenței din Republica Moldova deocamdată tace, scrie mold-street, preluat de Romanian Global News.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996) din România, această operațiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenței.
Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, adică în aproximativ 45 de zile.
„În cadrul tranzacției, Vetropack Austria Holding, o filială a grupului elvețian Vetropack va prelua indirect două unități românești ale Glass Container Company și Glass Container Prim din Republica Moldova, și anume Glass Container Company-SP SR și Glass Container Prim-SP SRL”, subliniază mold-street.

Activitatea principală a filialelor românești este reprezentată de vânzarea ambalajelor din sticlă produse de companiile din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, Glass Container Prim este producătorul unei game largi de soluții de ambalare din sticlă verde, maro și transparentă. Iar compania Glass Container Company este un furnizor de soluții de sticlă care își exportă produsele în peste 20 de țări din întreaga lume.
La începutul lunii august, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Purcari Winners, cotate la București au declarat că au ajuns la un acord pentru a-și vinde participațiile în Glass Container Company şi Glass Container Prim cu sediul în R. Moldova către Vetropack Austria Holding.

Vetropack Austria este membră a grupului Vetropack din Elveția. Compania Vetropack a fost fondată acum 108 ani și este specializată în fabricarea de ambalaje din sticlă pentru industria alimentară și a băuturilor. Practic, este o afacere de familie, or aproape 80% din capital este controlat de familia Cornaz din Elveția.

Romanian Global News

Read Previous

Dirijorul Cristian Măcelaru va susţine la 24 septembrie primul concert în calitate de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei

Read Next

Capital.ro: Germania dă peste cap tot ce se știa despre COVID. Specialiști germani spun că NU este nevoie de vaccin. Noile vaccinuri bazate pe gene sunt foarte periculoase!