Dirijorul Cristian Măcelaru va susţine la 24 septembrie primul concert în calitate de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei

Dirijorul român Cristian Măcelaru va susţine primul său concert în calitate de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei la 24 septembrie, la sala Auditorium a Radio France, cu Preludiu la după-amiaza unui faun, de Claude Debussy, Simfonia a II-a de Saint-Saëns şi Concertul pentru pian nr.2 de Serghei Rahmaninov, care îl va avea ca solist pe pianistul britanic Benjamin Grosvenor, informează site-ul www.maisondelaradio.fr, citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Numirea dirijorului român Cristian Măcelaru în funcţia de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei a fost devansată cu un an, intrând în vigoare la 1 septembrie 2020.

În noiembrie anul trecut, Cristian Măcelaru a fost numit pentru a-i succeda în 2021 francezului Emmanuel Krivine în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară.

În vârstă de 40 de ani, Cristian Măcelaru a devenit cunoscut la nivel internaţional în 2012, atunci când l-a înlocuit pe Pierre Boulez în fruntea Orchestrei Simfonice din Chicago.

În calitate de director muzical al Orchestrei Radiodifuziunii din Koln (WDR), el a dirijat mai multe concerte în Europa, precum şi Orchestra Naţională a Franţei pentru prima dată în 2018.

Una dintre cele două orchestre ale Radio France (împreună cu Orchestra Filarmonică), ONF, fondată în 1934, este prima orchestră simfonică permanent creată în Franţa.

Numit pentru o perioadă de patru ani, Cristian Măcelaru, născut în Timişoara, cel mai mic dintre zece fraţi, îi va succeda lui Emmanuel Krivine, în vârstă de 72 de ani, primul director muzical francez care a ocupat această funcţie după Jean Martinon în 1973.

Romanian Global News

Read Previous

Proiect al PSD, PNL, USR, PMP, UDMR şi minorităţi din Senat pentru noi facilități acordate alegătorilor români cu domiciliul/reședinţa în străinătate

Read Next

Consiliul Concurenței din România analizează preluarea a două întreprinderi din Republica Moldova