Nazism finlandez! Deși fiul Cameliei Smicală e admis la un gimnaziu de elită, Finlanda îl obligă să meargă la o școală de cartier și îl amenință cu psihiatrul

Medicul român Camelia Smicală, care are doi copii, pe Mihai și Maria, sechestrați împotriva voinței lor în centre de protecția copilului din Finlanda, scrie despre un nou abuz la care este supus Mihai Smicală: îi este îngrădit dreptul fundamental la educație și este amenințat cu evaluarea psihiatrică.

„Tortura psihică a copiilor continuă”, scrie Camelia Smicală pe Facebook.
„Mihai a refuzat să meargă la școala de cartier la care Socialul îl obligă să meargă. Mihai a intrat prin examen de admitere la un gimnaziu cu profil de limbi latine [clasice – n.ed.].”

„Conform legii finlandeze, acesta are dreptul de a frecventa cursurile școlii pe care și-a dorit-o. Conform legislației finlandeze, Mihai are dreptul la ore de limba maternă, care este oficial limba română.”

„Socialul îi încalcă aceste drepturi, la fel cum îi încalcă absolut toate celelalte drepturi.”
„Cum într-o dictatură legea nu are nici o valoare , ci importantă este reducerea la tăcere a celor care se opun regimului, socialul a convocat pe mâine o ședință școală+social+psihiatru la care nu sunt primită, deși sunt tutorele legal al copiilor (altă încălcare a legii). Nici avocatul copiilor nu este primit.”
„Având în vedere că în aceeași zi au aranjat un consult psihiatric, vă puteți închipui care este planul lor!”
„Deoarece poliția refuză să cerceteze încălcările grave ale legii de către protecția copilului, în schimb încearcă să mă închidă pe mine in baza unor dosare fabricate, deoarece accesul la justiție este zero (de cinci ani justiția refuză judecarea cazului), singura noastră posibilitate de autoapărare rămâne mediatizarea”, a încheiat Camelia Smicală.

Romanian Global News

Read Previous

Platforma Civică ÎMPREUNĂ le cere ministerelor Sănătății și Educației să REVOCE ordinul privind măsurile pandemice de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ, printre care obligarea copiilor să poarte mască la școală

Read Next

Scrisoare deschisă a românilor din Sudul Basarabiei către Bogdan Aurescu și Dmytro Kuleba, pentru deschiderea unui consulat al României la Ismail și rezolvarea problemelor în domeniul educației