Raionul Hâncești din Basarabia și Județul Maramureș din Țara mamă au semnat un acord de cooperare

Conducerea raionului Hâncești din R. Moldova și cea a județului Maramureș din R. Moldova s-au înfrățit astăzi prin semnarea unui acord de cooperare, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Evenimentul a avut loc în format on-line la Complexul istorico-arhitectural Conacul Manuc-Bey din Hâncești, în prezența președintelui raionului, Iurie Levinschi, vicepreședinților Dumitru Cornei și Vasile Secu, consilieri raionali și altor invitați.

Iurile Levinschi și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, au oficializat prin parafare, într-o atmosferă solemnă, Acordul de cooperare dintre Hâncești și Maramureș, urmând ca, în viitorul apropiat, structurile abilitate din cadrul Consiliul Raional Hâncești și Consiliul Județean Maramureș să coordoneze și aprobe un set de acțiuni concrete pe termen scurt și mediu ce urmează a fi realizate de către cele două părți.

Menționăm că autoritățile de la Hâncești au semnat anterior asemenea acorduri de cooperare cu mai multe autorități de peste Prut, inclusiv cu cele de la consiliile județene Prahova, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Primăria Sectorului 6 al municipiului București etc.

Aceste cooperări au adus finanțări și ajutoare importante la Hâncești. Unul dintre exemple este alocarea de către Consiliul Județean Cluj a 150 de mii de euro pentru crearea Centrului de excelență în domeniul educației de la Hâncești.

De asemenea, restaurarea cu 2,5 milioane de euro a Conacului Manuc-Bey a avut loc în cadrul unui proiect transfrontalier finanțat de UE în care partener a fost inclusiv Primăria Solești din județul Vaslui.

Romanian Global News

Read Previous

Români din Italia solidari cu românii din Ucraina și R. Moldova

Read Next

Platforma Civică ÎMPREUNĂ le cere ministerelor Sănătății și Educației să REVOCE ordinul privind măsurile pandemice de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ, printre care obligarea copiilor să poarte mască la școală