Români din Italia solidari cu românii din Ucraina și R. Moldova

Pentru elevii din stânga Prutului și din Bucovina Istorică sau Maramureșul Istoric, teritorii înstrăinate,cu foarte multă populație românească, prima zi calendaristică a toamnei coincide cu începutul anului școlar și universitar, transmite Romanian Global News citând Episcopia Ortodoxă Română din Italia.
Comunitatea ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, din municipiul Torino, a încercat să ușureze sarcina dificilă a pregătirii acestui început de an școlar, pentru aproximativ 25 copilași din aceste teritorii, pentru ale căror părinți pregătirea ghiozdanului și a celor necesare bunei desfășurări a activității formative, ar fi fost o sarcină foarte grea. Prin contribuția mai multor membri ai parohiei, au fost achiziționate 12 ghiozdane, încare tot prin grija credincioșilor au fost puse și rechizitele necesare elevilor. Copii selecționați din timp, au primit pe lângă rechizite și articole vestimentare.o altă familie din Chișinău, binecuvântată de Dumnezeu cu 5 copii, dintre care cea mai mică numită Ilinca, care are o problemă medicală specială și care necesită efectuarea unor ședințe de terapie costisitoare, a primit plata în avans a ședințelor de terapie, așa încât bugetul familiei degrevat parțial de această sarcină să poate satisface necesitățile celorlalți copii ai familiei. În afară de Ilinca și cei 12 copii care au primit ghiozdane și articole vestimentare, alți 12 copii au beneficiat de haine și încălțăminte pentru școală. Toate aceste ajutoare au ajuns deja la beneficiari, iar un alt lot de cateva ghiozdane cu rechizite si articole de îmbrăcăminte și încălțăminte sunt pregătite spre a fi trimise sambată. Un gand de multumire adresăm transportatorilor care au dus coletele către beneficiari în mod gratuit!
Slavă Domnului pentru toate și mii de mulțumiri celor ce s-au implicat în această purtare de sarcină a celor mai slabi după îndemnul apostolului Pavel; “Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” ( Gal. VI,2)

Romanian Global News

Read Previous

Capital.ro: Germania dă peste cap tot ce se știa despre COVID. Specialiști germani spun că NU este nevoie de vaccin. Noile vaccinuri bazate pe gene sunt foarte periculoase!

Read Next

Raionul Hâncești din Basarabia și Județul Maramureș din Țara mamă au semnat un acord de cooperare