Țîcu îi răspunde saltimbacului Moscovei de la Chișinău, Dodonul, legat de interzicerea unioniștilor în R. Moldova

Deputatul și liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, răspunde lui Igor Dodon, în legătură cu declarația acestuia care se referă la interzicerea partidelor unioniste în R. Moldova, transmite Romanian Global News.

„Dorința de a interzice partidele care sunt o expresie a adevărului istoric arată, încă o dată, marea frică a lui Igor Dodon, sau unica mare frică a lui Igor Dodon, și anume Partidul Unității Naționale, care a devenit la ora actuală cea mai importantă forță unionistă, cu un candidat unionist cu șanse importante pentru alegerile prezidențiale și care poate schimba definitiv paradigma de existență a cetățenilor R. Moldova printr-un proiect oferit cetățenilor, indiferent de limba pe care o vorbesc”, a declarat Octavian Țîcu în cadrul unor declarații de presă.

Țîcu susține că „este evident faptul că declarația președintelui Igor Dodon privind interzicerea partidelor unioniste este una front grav adusă ideii de democrație în R. Moldova, înainte de toate”. Totodată, acesta îi aduce aminte președintelui, care se consideră mare „apărător al statalității” că există un document superior Constituției, acesta fiind Declarația de Independență, fapt din care rezultă că anume Dodon nu respectă statalitatea R. Moldova, așa cum Declarația de Independență demonstrează că statul R. Moldova este parte a României, scrie www.deschide.md

„Vreau să-i transmit președintelui Igor Dodon și tuturor celor care sunt fervenți apărători ai statalității R. Moldova și care invocă ideea statalității ancorând-o în actul constituțional al R. Moldova, că există un document superior Constituției R. Moldova, pe care chiar Igor Dodon pe 27 august l-a trunchiat, motiv de urmărire penală clară. Este vorba de Declarația de Independență a R. Moldova. Un act suprem pe care s-a constituit R. Moldova ca stat. Țin să aduc aminte faptul că tocmai Igor Dodon și Federația Rusă sunt cei care nu respectă statalitatea R. Moldova, prin faptul că este portavocea unui stat care ocupă militar o parte a R. Moldova și subminează din punct de vedere economic și politic instituțiile fundamentale ale statului R. Moldova printr-un război hibrid, al cărui purtător este Partidul Socialiștilor și Igor Dodon. Țin să aduc aminte că Dodon, în emisiunea asta a lui care adie a masturbare electorală în fața alegătorilor, că Declarația de Independență așează acest stat pe făgașul reîntregirii națioanle, fapt care se regăsește plenar în conținutul Declarației de independență”, a menționat Țîcu.
Președintele PUN declară ferm că „reîntregirea este calea unică de a asigura securitate și bunăstare ceățenilor și asta e marea frică a Moscovei care, prin declarațiile lui Igor Dodon, și-a făcut anunțată ideea de a continua controlul asupra R. Moldova”.
Octavian Țîcu a făcut și un apel către toți cei care susțin ideea reîntregirii: „Să nu vă lăsați intimidați! Unionismul este într-o ascensiune evidentă. Campania „Ce înseamnă Unirea cu România?” ne-a arătat o față unionistă a R. Moldova, una care este pregătită să-și asume, în sfârșit, o acțiune politică bazată pe un adevăr istoric suprem – noi suntem parte a poporului român și împreună cu România și civilizația euro-atlantică vom reuși, într-o perioadă scurtă, să aducem R. Moldova acolo unde-i este locul”.
Amintim că, Igor Dodon a declarat din nou că va insista pe interzicerea partidelor unioniste în R. Moldova și în acest sens va iniția procedura de modificarea a Constituției care prevede că astfel de partide sunt legale. Șeful statului consideră că „acele partide care pledează pentru lichidarea statalității R. Moldova trebuie să fie în afara legii”.

Romanian Global News

Read Previous

PNL România a constituit prima organizație teritorială în R. Moldova

Read Next

Nicolae Negru: Pe cine acoperă ex-directorul SIS, Vasile Botnari