Ambasada României demontează dezinformarea privind blocarea plecării cetățenilor R. Moldova la muncă în UE. Este foarte simplu: votați ReUnirea cu România și scăpați de restricțiile UE!

Ambasada României în Republica Moldova demontează dezinformările presei de la Chișinău care publică o știre în care se spune că România blochează plecarea cetățenilor R. Moldova la muncă în UE, transmite Romanian Global News.

Reprezentanții ambasadei susțin că autoritățile române aplică un regulament european, care conține prevederi clare și concise cu privire la intrarea resortisanților terți pe teritoriul României și al celorlalte state membre ale Acordului Schengen, precum și al Bulgariei, Ciprului și Croației.
Precizările ambasadei vin după ce în presa din R. Moldova a fost publicată o știre în care se menționează că „de câteva săptămâni Poliția de Frontieră Română nu permite tranzitul terestru cu autocarele”.
„România aplică, până la aderarea la Spațiul Schengen, Codul Frontierelor Schengen (Regulamentul UE 2016/399 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane), care conține prevederi clare și concise cu privire la intrarea resortisanților terți pe teritoriul României și al celorlalte state membre ale Acordului Schengen, precum și al Bulgariei, Ciprului și Croației. Prevederile Regulamentului, coroborate cu deciziile adoptate la nivelul Uniunii Europene privind categoriile de călătorii esențiale care se exceptează de la măsura interzicerii intrării pe teritoriile naționale, permit, printre altele, intrarea resortisanților terți pe teritoriile naționale, inclusiv în scop de tranzit, dacă aceștia sunt titulari ai unui drept de ședere în respectivele state (spre exemplu, vize de lungă ședere, permise de ședere, cărți de rezidență)”, este menționat în comunicatul Ambasadei României de la Chișinău.
Ambasada precizează că Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române este o instituție abilitată să permită intrarea pe teritoriul României și care verifică documentația de care dispun resortisanții terți, inclusiv cetățenii Republicii Moldova. IGP România verifică și îndeplinirea condițiilor de intrare pe teritoriul statelor de tranzit, respectiv de destinație.
„În situațiile în care se constată că respectivii cetățeni nu îndeplinesc condițiile necesare care le-ar permite continuarea călătoriilor prin celelalte state de tranzit (dacă este cazul), respectiv intrarea în țara de destinație, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române nu le permite acestora intrarea pe teritoriul României (măsuri în strictă concordanță cu prevederile legale ale Codului Frontierelor Schengen și deciziile adoptate la nivel european în contextul pandemiei de COVID-19)”, mai este precizat în comunicatul Ambasadei.
În același timp Ambasada României în Republica Moldova își manifestă surprinderea cu privire la denaturarea, prin exprimări voit tendențioase, a sensului acțiunilor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, fără a se ține cont de prevederile legale ale Acordurilor la care România este parte sau pe care și-a asumat să le aplice obligatoriu.

Romanian Global News precizează că există o cale simplă de a scăpa e aceste restricții impuse de Uniunea Europeană: cetățenii R. Moldova să voteze masiv la următoarele alegeri partidele declarat clar unioniste. Prin ReUnire toți cetățenii R. Moldova devin și cetățeni europeni cu drepturi depline.
Nu votați mincinoșii care vă promit integrare europeană ca stat separat de România! Singura integrare europeană posibilă este prin ReUnirea cu România! Rapid și sigur! Așa că nu vă mai plângeți ci votați la următoarele alegeri ReUnirea cu România!

Romanian Global News

Read Previous

UICRU se alătură cererii unui Consulat al României în orașul Izmail din regiunea Odesa și unificarea programelor la limba maternă în școlile din regiunea Odesa cu cele din regiunile Cernăuți și Transcarpatia, folosind doar termenul științific de “limba română”

Read Next

Iohannis vrea cu orice preț ca românii să nu serbeze Trianonul! Adică să nu serbeze recunoașterea internațională a Marii Uniri de la 1918. Ce coincidență! Asta vrea și Budapesta!