Autoritățile de la București au prelungit termenul de înscriere la votul prin corespondență pentru cetățenii români din străinătate și Basarabia

Din cauză faptului că organizarea secțiilor de votare în mai multe țări în care există comunități mari de români nu va fi posibilă în condițiile generate de pandemia de Covid-19, autoritățile de la București recomandă cetățenilor români din străinătate și Basarabia să se înscrie pentru votul prin corespondență, transmite Romanian Global News.

Termenul-limită de înregistrare a cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare, la alegerile parlamentare, a fost prelungit până la 21 octombrie, a anunţat, miercuri, Autoritatea Electorală Permanentă.
AEP precizează, într-un comunicat citat de Agerpres, că prelungirea cu 30 de zile a perioadei de înregistrare a cetăţenilor români din diaspora pe portalul www.votstrainatate.ro a fost decisă de Parlament, printr-o lege care a fost promulgată miercuri de către preşedintele Klaus Iohannis.
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, menţionează că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze Autoritățile de la București au prelungit termenul de înscriere la votul prin corespondență pentru cetățenii români din străinătate și Basarabiafizic, ci doar prin corespondenţă.
„În condiţiile în care multe state – şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european – vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, a declarat preşedintele AEP, conform sursei citate.

Romanian Global News

Read Previous

Virusologul chinez Dr. Li-Meng Yan: COVID-19 a fost creat într-un laborator controlat de guvernul din China. OMS complice cu China!

Read Next

Cenzurat pe Facebook la solicitarea USR, avocatul româno-american Peter Costea inițiază demersuri legale în Senatul SUA