Avocatul Daniel Ionașcu a atacat la Curtea de Apel București hotărârile CJSU Iași și CNSU de îngrădire a pelerinajului la Sfânta Paraschiva și la alte manifestări din toată țara. Nedreptățiții pot cere daune pentru încălcarea libertății religioase

Avocatul și teologul Daniel Ionașcu a atacat în instanță hotărârile comitetelor pentru situații de urgență privind blocarea accesului la Hramul Sfintei Parascheva și la alte manifestări religioase din toată țara. Este vorba atât de Hotărârea CJSU Iași nr. 35/2020, cât și de Hotărârea CNSU nr. 47/2020, aceasta din urmă extinzând îngrădirea libertății religioase la nivelul întregii țări, scrie Lumea Justiției, preluat de Romanian Global News.

Potrivit avocatului Ionașcu, hotărârile respective „încalcă grav drepturile fundamentale și dispozițiile legale privind organizarea BOR… Măsurile-s nelegale, nu-s necesare și n-au fost justificate transparent, argumentat și nediscriminatoriu. Simpla referire la necesitatea limitării transmiterii SARS-CoV-2 nu poate constitui o motivare pertinentă”, a explicat Daniel Ionașcu pentru Lumea Justiției.

Avocatul Ionașcu a mai declarat pentru Lumea Justitiei că oricine este interesat poate depune acțiune în instanță ca să solicite daune morale, din cauza acestui grav atentat la libertatea religioasă.

Daniel Ionașcu a depus luni, 12 octombrie 2020, o acțiune la Curtea de Apel București prin care solicită anularea celor doua hotărâri sus-menționate, argumentând în detaliu de ce ele încalcă atât Constituția României, cât și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și bogata jurisprudență CEDO în materie de libertate religioasă. În plus, niciunul dintre cele două acte normative infralegale nu este fundamentat științific, adaugă avocatul. De altfel, el atrage atenția că drepturile și libertățile fundamentale nu pot fi îngrădite prin acte infralegale, ci doar prin legi.

Totodată, președintele executiv al PPUSL, av. Daniel Ionașcu, cere suspendarea hotărârilor emise de CNSU și CJSU Iași până la soluționarea definitiva a cauzei pe fond.

Romanian Global News

Read Previous

Florin Colceag, „antrenorul de genii”, păcălește cenzura PROTV! ”Noi nu trăim o pandemie, noi trăim o psihoză, Cifrele sunt false, iar autoritățile statului care le furnizează mint”

Read Next

AUR face apel la unirea forțelor conservatoare pentru eliminarea Sistemului corupt și antiromânesc din România