Eugen Tomac: Proiectul autostrăzii Gdansk-Constanța anunțat de SUA transmite Rusiei că „pe aici nu se mai trece din nou”. „Pe teritoriul R. Moldova se află ilegal armata Federației Ruse…”

Proiectul autostrăzii Gdansk-Constanța ne demonstrează cât se poate de limpede că SUA sunt cel mai important partener strategic al României, dar și angajamentul american față de securitatea de pe flancul de est al Europei, spune europarlamentarul Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook, preluat de Romanian Global News.

„Vestea primită de la Washington este extraordinară și demonstrează cât se poate de limpede că SUA sunt cel mai important partener strategic al României. Am fost la Gdansk în urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu premierul Emil Boc, pentru a participa la ceremonia de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. La eveniment erau prezenți toți premierii din Uniunea Europeană și Putin. Lecția trecutului ne obligă să fim vigilenți și să nu uităm nicio clipă că aceste tragedii au avut loc, iar milioane de oameni au murit din cauza unor decizii diabolice. Nu trebuie să uităm nicio clipă că România a fost victima URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi teritoriile de la est de Prut nu ne mai aparțin, iar la doar 150 km de frontieră, pe teritoriul R. Moldova se află ilegal armata Federației Ruse. Prin urmare, proiectul anunțat de administrația americană privind construirea autostrăzii și a căii ferate Gdansk – Constanța trebuie să ne bucure enorm. Semnalul este clar: pe aici nu se mai trece din nou!”, a scris președintele Partidului Mișcarea Populară.

Romanian Global News

Read Previous

AUR face apel la unirea forțelor conservatoare pentru eliminarea Sistemului corupt și antiromânesc din România

Read Next

Normal! Dodonul ajutat în campania electorală de de serviciile secrete ruse! Problema reală este însă lipsa din peisaj a serviciile secrete ale României