Înaltă distincție a Statului Român pentru o profesoară de limba română din regiunea Cernăuți. La ceremonie ambasadorul României în Ucraina nu a precizat nimic de bursele promise de statul român elevilor români din Ucraina

Ambasadorul României în Ucraina a înmânat marți, 13 octombrie 2020, decorațiile conferite de către Președintele României, doamnei Lilia Govornean, profesor de limba și literatura română la Școala nr.17 din Cernăuți și Școlii cu predare în limba română din satul Oprișeni, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, transmite Romanian Global News.
În semn de deosebită apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul şi dăruirea puse, de-a lungul timpului, în slujba actului educaţional, pentru contribuţia avută la promovarea limbii şi literaturii române şi a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii şi a valorilor României, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ” în grad de Cavaler doamnei Lilia Govornean, profesor de limba şi literatura românăla Şcoala nr. 17 din Cernăuţi.
De asemenea, în semn de deosebită apreciere pentru contribuţia avută la promovarea limbii şi literaturii române şi a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii şi a valorilor româneşti, Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ” în grad de Ofiţer Şcolii cu predare în limba română din satul Oprişeni, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi.
Ceremonia a avut loc în cadrul Consulatului General al României la Cernăuți.

Romanian Global News

Read Previous

Ce recomandă Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina” alegătirilor români din Ucraina

Read Next

De anul viitor, România ar putea exporta drone militare