octombrie 24, 2020

Petrișor Peiu: „Unirea înseamnă să te poți duce cu economiile strânse într-o viață la orice bancă, să le depui în siguranță, fără riscul de a le piede”

Leul românesc este o monedă stabilă, pentru că se bazează pe economia reală, nu pe remitențe, iar piața bancară de peste Prut este una sigură și datorită prezenței unor grupuri europene importante, susține expertul economic de la București Petrișor Peiu, citat de www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News

Întrebat ce ar însemna Unirea dintre cele două state românești, Petrișor Peiu a răspuns fără echivoc – siguranță economică și financiară.

CITIȚI și VIDEO // UNIREA înseamnă pensii mai MARI: Ce pensie primește Didina Olaru de la Vaslui

„Unirea înseamnă să te poți duce cu economiile strânse într-o viață la orice bancă și să le depui în siguranță, fără riscul de a le pierde din cauza inflației sau devalorizării. Leul românesc este o monedă stabilă, pentru că se bazează pe economia reală, nu pe remitențe, se bazează pe creșterea exporturilor, pe creșterea industriei. Sistemul bancar, la rândul său, se bazează pe grupuri europene prezente de mult timp în piață. Aceasta înseamnă Unirea”, explică expertul într-un filmuleț video, plasat pe YouTube.

Romanian Global News

Read Previous

Mai rău decât pandemia. Milioane de români au luat această decizie: „Este o tragedie naţională”

Read Next

Ce recomandă Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina” alegătirilor români din Ucraina