Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

decembrie 7, 2021

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: “Academia Română şi ICR – în serviciul comun al cauzei aşezării culturii româneşti în lume”

Academia Română şi Institutul Cultural Român îşi pot reuni forţele creaţiei şi ale cercetării în serviciul comun al cauzei comune a aşezării culturii româneşti într-un loc al său în lume pe care îl merită, a declarat marţi preşedintele Academiei, Ioan-Aurel Pop, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

„Forţele reunite ale cercetării şi creaţiei din Academia Română şi ale cercetării şi creaţiei, dar mai ales ale viziunii culturale şi ale propagării culturii româneşti pe care le are Institutul Cultural Român se pot pune în serviciul comun al cauzei noastre, care este aşezarea culturii româneşti într-un loc al său în lume pe care îl merită şi pe care îl are. România, ca parte a Uniunii Europene, participă la schimbul internaţional de valori de mai bine de zece ani, într-un cadru organizat, apărând, deopotrivă, moştenirea europeană, tradiţiile europene, prezentul acesta care acum, întâmplător, e frământat şi pregătind un viitor deosebit pentru cultura română”, a spus Pop, marţi, după semnarea prelungirii unui acord de parteneriat cu Institutul Cultural Român.

El a arătat că Institutul Cultural Român şi Academia Română au, în multe privinţe, scopuri comune.

„Şi aceste scopuri sunt apărarea culturii în general, promovarea culturii româneşti, apărarea şi normarea limbii române, a tradiţiilor noastre, cunoaşterea istoriei, a etnografiei, dar şi promovarea ştiinţei în general, a ştiinţelor fundamentale, care sunt, azi, o parte componentă a culturii în mileniul al treilea, situaţie fiind mult schimbată faţă de trecut”, a spus academicianul.

Preşedintele Academiei Române şi-a exprimat convingerea că opera intelectualilor români, pe care o valorifică Academia, dar şi ICR, prin reţeaua de institute culturale din străinătate pe care le are, va putea ajunge la cât mai mulţi destinatari.

La rândul său, preşedintele interimar al Institutului Cultural Român, Mirel Taloş, a apreciat că misiunea ICR este aceea de a promova în străinătate cultura, creativitatea românească, orice produs cultural românesc.

„Din acest punct de vedere, acordul semnat în 2018 şi la care facem acum o prelungire şi un act adiţional a fost bine-venit pentru că, din păcate, în anii anteriori colaborarea dintre ICR şi Academie a lăsat mult de dorit. Ea a fost foarte mult potenţată, aş spune că s-au recuperat aproape toţi anii în care colaborarea a fost deficitară în aceşti doi ani în care am avut zeci de proiecte comune împreună”, a spus Mirel Taloş.

El a amintit succesul de care s-a bucurat în străinătate volumul „Istoria Transilvaniei”, coordonat de Ioan-Aurel Pop, reeditat la Editura ICR, „un pivot al planului Centenar al ICR în jurul căruia au fost făcute zeci de evenimente desfăşurate în biblioteci de prestigiu pentru promovarea punctului nostru de vedere cu privire la istoria Transilvaniei”.

„De asemenea, într-o campanie a ICR fără precedent, acest volum a fost donat unui număr de 250 de biblioteci din Europa şi America de Nord şi urmează ca, în 2021, această campanie de promovare a volumului la biblioteci, acolo unde rămâne şi este dedicat uzului specialiştilor, să continue”, a arătat Mirel Taloş.

Totodată, el a făcut referire la un alt eveniment realizat în baza acordului de colaborare cu Academie Română, în 2018, expoziţia dedicată generalului Berthelot, prezentată iniţial la Academie şi itinerată apoi în reprezentanţele din străinătate ale ICR.

Acesta a anunţat că o serie de lucrări de sinteză urmează a fi publicate şi promovate de ICR, în baza acordului şi actului adiţional semnate marţi: „Diplomaţia României după Marea Unire, „Istoria geoştiinţelor în România”, „Istoria românilor”, „Lingvistica românească”, „Demografia României”, „Istoria socială a României”, „Pagini din istoria matematicii româneşti”, „Istoria filosofiei româneşti” şi „Istoria tehnicii şi a industriei româneşti”.

Institutul Cultural Român şi Academia Română au prelungit, marţi, acordul de parteneriat instituţional, având drept scop promovarea patrimoniului cultural şi ştiinţific românesc în ţară şi în străinătate.

Documentul a fost semnat, din partea Academiei Române, de preşedintele acestui for, Ioan-Aurel Pop, iar din partea ICR de Mirel Taloş, preşedintele interimar al Institutului.

Acordul de parteneriat vizează „continuitatea mecanismului de angrenare a capacităţii asociative, de mobilizare şi convergenţă în jurul unor proiecte ale creaţiei culturale şi ştiinţifice, asigurat de cadrul instituţional”.

Semnatarii acordului iau în considerare atât rolul esenţial al celor două instituţii în promovarea culturii, educaţiei şi cercetării, cât şi contextul restrictiv generat de pandemia de COVID-19.

Potrivit ICR, parteneriatul cu Academia Română „acordă o importanţă majoră includerii, sub diferite forme, personalităţilor de prestigiu din ţară şi străinătate, dar şi a tinerilor creatori, în proiectele expuse din ce în ce mai mult în spaţiul online”.

Printre obiectivele principale se regăsesc asigurarea expunerii valorilor culturii şi ştiinţei dinspre şi înspre ţară, continuarea formării academice a tinerilor din România şi din regiunile cu populaţie românească de peste hotare şi menţinerea unor reţele de cooperare, în interiorul şi în afara graniţelor ţării, pentru asigurarea desfăşurării activităţilor culturale şi de cercetare-dezvoltare.

Romanian Global News

Read Previous

Cum și cine fraudează alegerile în România? Avocatul Piperea răspunde!

Read Next

La mulți ani, Crasna, una dintre cele mai mari localități românești din Nordul Bucovinei, acum în Ucraina!