octombrie 24, 2020

O nouă parohie românească în Italia, la Ventimiglia

Seara praznicului Sfintei Preacuvioase Parascheva a prilejuit un moment mult aşteptat pentru comunitatea românească din Ventimiglia: începutul slujirii la Ventimiglia-filie a parohiei Sanremo, transmite Pr. Claudiu Mihai, preluat de Romanian Global News.
Aşa cum firesc se întamplă în binecuvântata noastră Eparhie, în jurul fiecarei parohii se înfiripă micii obşti creştine care devin în timp filii şi chiar parohii. Slăvirea Domnului în fiecare colț al Italiei, locuit de românii ortodocşi, devine şi mai mult azi o realitate prin deschiderea filiei de la Ventimiglia- poartă de intrare in peninsulă dinspre Franța şi occidentul meridional al Europei.
După doi ani de încercări iată că stradania Comunității este răsplătită prin punerea la dispoziție din partea Curiei Catolice a Sanctuarului San Secondo, loc deosebit de primitor unde credincioşii noştri au de acum Casă de rugăciune.
Don Marco, gazda acestui aşezãmânt a deschis uşile zicând celor prezenţi: “ simțiți-vă ca acasă la voi!”, compleşind cu generozitatea acestei primiri.
Fiind praznic ales s-a cântat Paraclisul Sfintei Parascheva şi s-au pomenit cei răposați. Au urmat expunerile credincioşilor care s-au concluzionat prin a se institui un program săptămanal care să țină seama de toţi fii parohiei.
La acest moment de început rugăm pe Domnul Hristos să binecuvinteze această sfântă lucrare şi să ne inspire mereu!

Romanian Global News

Read Previous

La mulți ani, Crasna, una dintre cele mai mari localități românești din Nordul Bucovinei, acum în Ucraina!

Read Next

Regina Maria, promovată în seria ICR Londra „Who is Romania” și preluată în Daily Mail