Mii de oameni în stradă la Praga împotriva limitării drepturilor și libertăților sub pretextul “limitării propagării coronavirusului”

Poliţia cehă a facționat violent duminică împotriva unei manifestaţii la Praga contra măsurilor luate de guvern pentru limitarea propagării coronavirusului, transmite Romanian Global News.
Mai multe mii de manifestanţi, printre care suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au strâns la Praga pentru a cere demisia ministrului sănătăţii, Roman Prymula, arhitectul măsurilor restrictive.
Manifestaţia a luat o turnură violentă când poliţiştii au început să disperseze mulţimea, numărul participanţilor fiind mult mai mare decât cel autorizat pentru adunări publice, relatează AFP.
Manifestaţia a fost organizată de asociaţia HON, dar suporterii de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulţimii.
Ministrul sănătăţii ‘nu admite nicio opoziţie. Cum îndrăzneşte? Cu cine crede că vorbeşte? Nu suntem oi, suntem oameni normali’, a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o demonstrantă venită la Praga din estul ţării.
Ministrul Prymula i-a criticat pe manifestanţii pentru ‘dispreţul faţă de munca personalului medical’. ‘Ca rezultat, cred că vom avea sute de noi infectări’, a spus el.

Romanian Global News

Read Previous

Matei Vișniec vorbește despre libertate la Festivalul de Literatură „Conrad” de la Cracovia

Read Next

Implicarea Chinei în revoltele din SUA