Ucraina latră, Ungaria iși vede de treabă și își apără conaționalii! România nici acum nu a dat bursele pentru elevii români din Ucraina!!!

Ministerul Ungar al Afacerilor Externe a declarat că nu este de acord cu aprecierea ucraineană a vizitei secretarului de stat ungar pentru politici naționale, Janos Arpad Potapy, în Transcarpatia, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.
Potrivit serviciului maghiar al Radio Svoboda, Ministerul Maghiar de Externe consideră că „vizita secretarului de stat în Transcarpatia nu poate fi considerată o ingerință politică, el și-a îndeplinit obligația constituțională” de a sprijini comunitatea maghiară.
„Secretarul de stat a vizitat Transcarpatia nu pentru alegeri, ci ca parte a vizitelor sale regulate. Guvernul maghiar susține dezvoltarea economică, dezvoltarea școlilor și programele culturale și de ocrotire a sănătății din Transcarpatia, de a cărei rezultate beneficiază nu numai comunitatea maghiară, ci și toți locuitorii Transcarpatiei, indiferent de naționalitate”, se arată în comunicat.
Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a declarat pe 20 octombrie că a înregistrat în mod repetat semne de agitație politică de către funcționarii publici maghiari care vizitează regiunea Transcarpatia și a cerut colaboratorilor organelor de drept să „dea o apreciere” acestor acțiuni.
Cu o zi înainte, rețeaua civică Opora a solicitat Ministerului de Externe ucrainean să evalueze acțiunile secretarului de stat maghiar pentru politică națională, Janos Arpad Potapy, care, potrivit observatorilor, a militat pentru „Partidul maghiarilor din Ucraina” în timpul unei vizite în regiunea Transcarpatia în perioada 9-10 octombrie.
Potrivit Opora, informații despre vizita lui Potapy la școala cu predare în limbă maghiară din Ujgorod au fost postate pe site-ul Partidului KMKS al ungurilor din Ucraina. Într-una dintre citate, Potapy a afirmat importanța sprijinirii de către maghiarii din Transcarpatia a candidaților maghiari la alegerile locale din Ucraina din 25 octombrie, deoarece în acest fel „ungurii din Transcarpatia pot păstra și întări pozițiile pe care le-au câștigat în perioada actuală”.
Citiți și:
https://bucpress.eu/social/ungaria-fondeaza-propria-retea-transcarpatica-10491

Romanian Global News

Read Previous

Scandalos! Una din trompetele Covid cele mai mediatizate din România, Dr. Musta, câștigă o avere din testele covid! Mergeți repede să vă testați! Big Farma are nevoie de banii voștri!

Read Next

Unirea cu R. Moldova ar costa Bucureștiul în jur de 8 MILIARDE de euro anual: „Dacă rămânem pe cont propriu, atunci avem nevoie de 100 de ani să reducem decalajul existent”