Sărbătoarea portului popular românesc și prezentare de carte la Cirie’

Comunitatea ortodoxă română din Ciriè a găzduit duminică un mic eveniment. În prima parte a zilei credincioșii au participat la Sfânta Liturghie îmbrăcați în costumul popular al zonei din care provine fiecare. La finalul slujbei scriitoarea Ioana Nan, soția și preoteasa pr. Cristian Vasilescu, Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” – Torino, a prezentat cartea CRISALIDA, transmite Romanian Global News.

„Duminica aceasta am trăit momente înălțătoare. Orice Liturghie, orice întâlnire cu credincioșii este , pentru noi. De această dată portul popular ne-a dus cu gândul la cei dragi ai noștri, la satul sau orașul natal. Apoi, ne-am bucurat de creația literară a doamnei preotese. Este minunat să afli de la un scriitor anumite detalii legate de scrierea cărții: de pildă cum s-a născut această idee, când a găsit timpul să o scrie, etc.
Nu în ultimul rând pentru mine personal este o bucurie faptul că preotesele din diaspora reușesc ca pe lângă slujirea Bisericii și a familiei, să se dedice și altor activități care aduc un aport deosebit cunoașterii noastre ca popor” a spus pr. Ioan Haba, parohul Bisericii „Sf. Ap. și Ev. Matei” – Ciriè.
Creația literară Crisalida a fost publicată în 2019, la Editura Apostolia, a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Romanian Global News

Read Previous

Expoziția „Un veac de singurătate“ la împlinirea a 100 de ani ai basarabencei Valentina Rusu Ciobanu

Read Next

EVZ TV. Florian Bichir a dezvăluit de ce a ales politica: „Vreau să schimb ceva”