Octavian Țîcu: Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale din R. Moldova, Octavian Țîcu, spune că în cazul în care va fi ales de cetățeni în funcția de șef de stat îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pe 27 octombrie la dezbaterile electorale de la TV8, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
„Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană”, a spus Octavian Țîcu.
Întrebat care este șansa ca candidatura acestuia să fie susținută de Parlament, Octavian Țîcu a spus următoarele: „Candidatura acestuia depinde de procentajul pe care-l vom avea în alegeri. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui”.

La dezbaterile electorale de la TV8 au mai participat reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, Dan Perciun, candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu și candidatul Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă. Invitată a fost și candidata Partidului „Șor”, Violeta Ivanov, însă nu a participat nici ea, nici vreun reprezentant de-al ei.

Romanian Global News

Read Previous

Apel la Chișinău către alegători și candidați: Aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și integrarea în spațiul românesc devine obiectiv strategic

Read Next

Mesaj dur adresat de Patriarhul BOR către guvern: Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Mesajul a fost auzit de toții preoții din țară și de credincioși