Președintele PMP, Eugen Tomac: Cu Traian Băsescu prim-ministru al R.Moldova, Unirea celor două state românești s-ar realiza

Traian Băsescu ar putea fi prim-ministru al R. Moldova. Pentru aceasta e nevoie de susținerea unui candidat unionist la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, iar Unirea celor două maluri de Prut s-ar realiza astfel mult mai ușor, a declarat președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România Eugen Tomac, preluat de Romanian Global News.

Eugen Tomac își manifestă sprijinul pentru inițiativa propusă de liderul PUN Octavian Țâcu, de a-l nominaliza pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru în cazul în care acesta va câștiga funcția de președinte al R. Moldova.
Liderul PMP a venit și cu un îndemn către cetățenii R. Moldova să iasă la vot.
„Campania prezidențială din Basarabia se încheie în câteva zile. Regret enorm că în țară nu există interes față de realitățile românești de dincolo de Prut. Singurul om politic care a avut o viziune și a trezit sentimentul de datorie față de românii uitați a fost Președintele Băsescu. Octavian Țâcu, neobositul candidat unionist, este singurul care a spus un adevăr pe care toți îl conștientizează, dar nimeni nu are curaj să-l vadă împlinit. Cu Traian Băsescu prim-ministru, Unirea celor două state românești s-ar realiza. Unirea, am spus-o de nenumărate ori, este singura soluție de a scăpa acest ținut de influența nefastă a Rusiei. Până atunci, este esențial ca cetățenii care cred în viitorul nostru comun să participe la alegeri. Duminică va fi important fiecare vot, de aceea trebuie să ieșiți la vot pentru a nu lăsa propaganda străină de interesele Basarabiei să defileze din nou victorioasă. Dacă toți cei care dețin cetățenia română ar susține un candidat unionist, Dodon ar pierde din primul tur!”, scrie Tomac pe pagina sade Facebook.
Amintim că ieri, 27 octombrie, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale Octavian Țîcu a spus că, în cazul în care va fi ales de cetățeni în funcția de șef de stat îl va propune pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova

Romanian Global News

Read Previous

Cristian Hrițuc: Cele două mize ale primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Read Next

Britanicii îl cunosc pe pictorul Nicolae Grigorescu, la „WHO IS ROMANIA”