Restricții anunțate de ministrul sănătății : Românii din diasporă nu vor putea sta în țară, de Crăciun decât trei zile!

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a anunțat, joi, că românii care doresc să-și petreacă Sărbătorile de Iarnă acasă, în România, vor trebui să îndeplinească anumite condiții, transmite Romanian Global News.

Potrivit lui Nelu Tătaru, românii din diaspora pot sta doar trei zile în țară dacă au un test COVID negativ realizat nu cu mai mult de 48 de ore în urmă.
Pentru cei care depășesc aceste trei zile, situația se schimbă, deoarece, ei vor trebui să intre în carantină
„După cum ştiţi, sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră, iar condiţiile sunt aceleaşi: în măsura în care vin în ţară pentru trei zile, vin cu un test negativ (COVID), nu mai mult de 48 de ore.
Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să facă acel test şi dacă este negativ, în a 10-a zi să iasă din carantină”.
În context, ministrul a mai spus că autoritățile nu au în discuție un lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă.
„Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricțiile, când e cazul”, a precizat Tătaru.
Așadar, anul acesta se pare, că este greu de crezut ca românii plecați la muncă în străinătate să vină în număr mare în țară.

Romanian Global News

Read Previous

Victor Roncea: Patriarhul României și Președintele Academiei, țintele neo-securiștilor de pripas. CNSAS se dezice de membrul GDS care i-a acuzat și șantajat public pe cei doi lideri. Reacții exclusive de la conducerea CNSAS și Ioan Aurel Pop. RAPORT: Hodor a furat

Read Next

Dan Dungaciu în Adevărul: Alegeri fără România la Chişinău. Evoluţii şi scenarii post-electorale