Deputatul Constantin Codreanu la Căușeni: „Orice investiție în comunitățile Patriarhiei Române din Republica Moldova este o investiție în viitorul comun al românilor de pe ambele maluri ale Prutului”

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a participat la slujba de sfințire a pietrei de temelie a bisericii cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din municipiul Căușeni, Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Serviciul divin a fost oficiat de către Preasfințitul Episcop Veniamin Goreanu al Basarabiei de Sud (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La ceremonie au fost prezenți, de asemenea, Anatol Donțu, primarul orașului Căușeni și viceprimarul Sergiu Babin.

Profund emoționat de evenimentul solemn, deputatul Codreanu a declarat: „Cuvintele nu pot reda bucuria, onoarea și privilegiul de a fi printre cei care au semnat actul de sfințire a viitoarei biserici și care au cimentat simbolic viitorul fundament al acesteia. Sper să găsim și alți oameni generoși care să îl ajute fie financiar, fie prin materiale de construcție pe preacucernicul părinte paroh Mihail Câșlaru. Mitropolia Basarabiei este singurul așezământ național interbelic readus la viață la răsărit de Prut, de aici și importanța geospirituală și geoculturală unică ce îi revine în istoria contemporană. Orice investiție în comunitățile locale ale Patriarhiei Române din Republica Moldova este o investiție în viitorul comun al românilor de pe ambele maluri ale Prutului”.

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a susținut, în același timp, că trebuie depuse toate eforturile necesare pentru ca lucrările de ridicare a bisericii române din municipiul Căușeni să fie finalizate în anul 2021: „Rădăcina trebuie să crească, ca noi să culegem fructele unui românism sănătos, aici, la noi acasă!”.

Deputatul Constantin Codreanu a făcut cu titlu personal o donație pentru ridicarea la Căușeni a bisericii române cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, menționând: „Această biserică este prima mea ctitorie în adevăratul sens al cuvântului. Donația de astăzi este doar prima dintr-o serie pe care le voi face”.

Romanian Global News

Read Previous

Jurnalistul creștin Florian Bichir are sprijinul Părintelui Constantin Necula în lupta pentru un loc de senator în județul Argeș

Read Next

Cristian Hrițuc: Dodon nu este încă înfrânt!