Colegiul Biblic „Vocea Evangheliei” din Cernăuți un stâlp al limbii române în Nordul Bucovinei

Colegiul Biblic „Vocea Evangheliei” din Cernăuți este una dintre puținele instituții de învățământ din nordul Bucovinei, în care tinerii au posibilitatea să studieze în limba română atât Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, cât și alte discipline importante, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.

Aici vin să învețe tineri din diferite localități ale regiunii Cernăuți, dar și din Republica Moldova. Săptămâna aceasta studenții de la Colegiul Biblic au avut un curs special de Jurnalistică și Științe ale comunicării. În cadrul acestui curs tinerii au aflat lucruri interesante despre jurnalistică, comunicare, presa de limba română din Ucraina, având și o întâlnire cu unii reprezentanți ai mass-media din regiunea Cernăuți.
Cunoscuții jurnaliști Marin Gherman, președintele Centrului Media BucPress și Svetlana Pantea, jurnalistă la postul de radio Ucraina Internațional, redactor al revistei pentru copii „Prichindeii din Cernăuți”, au avut o întâlnire pe măsura așteptărilor cu tinerii de la Colegiul Biblic „Vocea Evangheliei”. Studenții s-au arătat a fi foarte interesați și mulțumiți de întâlnirea cu oaspeții dragi, care au venit să le împărtășească din experiența lor de muncă, să-i încurajeze pe tineri să pășească cu încredere pe drumul vieții și să-și aleagă profesia care îi este mai aproape de inimă și suflet.
Tinerii le-a mulțumit oaspeților pentru această întâlnire frumoasă, sperând, că după ce va trece pandemia să poată vizita studiourile de radio și televiziune din Cernăuți, unde sunt realizate emisiunile în limba română pentru comunitatea românească din nordul Bucovinei.
Merită menționat faptul că astfel de cursuri au mai fost organizate în anii precedenți în cadrul Școlii jurnalistului creștin din Cernăuți.

Romanian Global News

Read Previous

„Suferința pentru artă” a lui Constantin Brâncuşi, în episodul „WHO IS ROMANIA” dedicat artistului

Read Next

Dan Tănasă continuă să apere drepturile românilor din Covasna, Harghita și Mureș în timp ce statul român doarme. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor