Dan Tănasă continuă să apere drepturile românilor din Covasna, Harghita și Mureș în timp ce statul român doarme. Primarul UDMR din Ciumani, sancționat a CINCEA oară pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentu Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, și a sancționat contravențional cu amendă Instituția Primarului comunei Ciumani, județul Harghita, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că editează o publicație a instituției exclusiv în limba maghiară, transmite Romanian Global News.

Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor

În luna ianuarie a.c. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria Ciumani editează un ziar al primăriei exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.
CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 611/09.09.2020, prin care a decis că faptele comise de primarul comunei Ciumani, UDMR-istul Márton László-Szilárd, respectiv editarea publicației „Csomafalvi Hirlap”, ziarul primăriei, exclusiv în limba maghiară, constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Instituției Primarului comunei Ciumani, o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.
UDMR-istul Márton László-Szilárd are până în prezent CINCI decizii CNCD prin care se constată fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor comise de acesta.
În aprilie 2020 CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 359/29.04.2020 a sancționat contravențional, cu amendă de 2000 de lei, Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare .
În 2019 CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 367/24.06.2019 a sancționat contravențional, cu avertisment, Primăria Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare .
În 2014, CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 495/17.09.2014 l-a sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pe primarul UDMR din Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare .
În 2013, CNCD a admis sesizarea și prin Hotărârea nr. 512/04.09.2013 l-a sancționat contravențional cu avertisment pe primarul UDMR din Ciumani pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor necunoscători ai limbii maghiare.

Romanian Global News

Read Previous

Colegiul Biblic „Vocea Evangheliei” din Cernăuți un stâlp al limbii române în Nordul Bucovinei

Read Next

„Doar o dictatură spune oamenilor să accepte un rezultat”. Jurnalistul Tucker Carlson vine cu lista MORȚILOR care au votat la alegeri: Se pare că s-au ridicat din morminte pentru a vota!