Cu toate că nu a vrut, Klaus Iohannis a fost nevoit să semneze decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon

Klaus Iohannis a fost nevoit să promulge Legea Trianon propusă de senatorul Titus Corlățean, după ce Parlamentul i-a respins cererea de reexaminare, iar CCR a decis că este constituțională, transmite Romanian Global News.

Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Administrația Prezidențială, șeful statului fiind nevoit s-o promulge deși a contestat-o la Curtea Constituțională și a retrimis-o Parlamentului pentru reexaminare.

Camera Deputaților a respins, pe 3 noiembrie, cererea de reexaminare a proiectului de lege care instituie data de 4 iunie drept Ziua Tratatului de la Trianon. Astfel, deputații au menținut varianta inițială a inițiativei legislative. PNL, USR și UDMR s-au opus în plen, însă PSD și PMP au reușit să treacă proiectul de lege.

Romanian Global News

Read Previous

Senator UDMR, afirmație șocantă la postul public de televiziune: Este justificată amenințarea cu moartea

Read Next

George Damian: Pendulul speranţei la Chişinău