Bătaie de joc la adresa românilor din Marea Britanie!

Lanţul de hypermarketuri Tesco a afişat la unul din standuri, un mesaj în limba română, revoltător la adresa românilor, transmite Romanian Global News.

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul scris în doar în limba română, lucru care i-a revoltat pe românii din Londra, marea majoritate dintre ei oameni așezați, cu profesii sau joburi serioase și care nu acceptă sugestia dată de afiș că românii ar fi hoți.
Mesajul discriminator a fost semnalat pe Facebook de o româncă din Londra
„MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunităţii române din Marea Britanie, bine integrată şi care aduce o contribuţie reală la dezvoltarea societăţii şi economiei britanice. Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei şi poliţiei locale, reprezentanţii ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum şi clarificarea circumstanţelor şi a motivelor care au stat la baza utilizării acestora”, se menţionează MAE.

Romanian Global News

Read Previous

Nou atac împotriva limbilor minorităților naționale în Ucraina. Inclusiv împotriva limbii române!

Read Next

Centrul de Creație pentru Copii si Tineri, Parohia românească Vicenza