Centrul de Creație pentru Copii si Tineri, Parohia românească Vicenza

În luna septembrie 2020, în cadrul parohiei românești Vicenza din Italia, alături de orele de Cateheză, a fost inaugurat un Centru de activități care a debutat cu trei Ateliere: Dans popular, Croitorie și Broderie, Arta Creativă, transmite Romanian Global News.
În decursul lunii septembrie au fost propuse lecții de probă, în urma cărora copiii au ales, în funcție de interese, aptitudini și pasiune, Atelierele la care au fost ulterior înscriși. O frumoasă surpriză a fost să descoperim pasiunea unor băieței pentru Broderie.
Cu pași timizi și urmărind săptămânal desfășurarea evenimentelor legate de fenomenul Pandemiei, începând cu luna octombrie, copii au participat la primul Modul al proiectului, care se va termina în ultima săptămână a lunii noiembrie. Pe parcurs s-a renunțat temporar la Atelierul de Dans, decizie luată în legătură cu interdicția activităților sportive de grup. Celelalte două Ateliere au continuat, respectând toate precauțiile de rigoare.
Dăm Slavă bunului Dumnezeu pentru aceasta frumoasă oportunitate de a înfrunta încercările prin care trecem cu toții, prin activități dedicate copiilor, unde pe lângă bucuria de a fi împreună, ei își dezvoltă imaginația, abilitățile manuale, răbdarea , descoperă satisfacția de a crea, cunosc aspecte din Artă tradițională românească și mențin vii valorile neamului spre nemurire.
Luna decembrie va fi dedicată pregătirilor pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului, cu un nou proiect ’’…Așteptând Pruncul Sfânt ’’ .

Romanian Global News

Read Previous

Bătaie de joc la adresa românilor din Marea Britanie!

Read Next

Ursul românesc cucerește Estonia!