Eugen Tomac: minister pentru R. Moldova, Parlament de 300 de parlamentari și fără pensii speciale pentru parlamentari

Preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari, transmite Romanian Global News citând pagina de FB a PMP.

Ambele proiecte sunt la Camera Deputaţilor, for decizional.

La prezentarea Programului de guvernare al partidului, Eugen Tomac a anunțat că că parlamentarii formațiunii vor acorda susținere viitorului Guvern doar dacă va fi înființat un „Minister pentru Digitalizare, Inovare și Inteligență Artificială” și înființarea „Ministerului pentru Relația cu Republica Moldova”.

„Scrisoare deschisă către:
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD)
Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL)
Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR)
Victor Ponta, preşedintele Partidului Pro România
Domnilor preşedinţi,
Înainte de a îi minţi pe români ce gesturi extraordinare facem, haideţi să facem ceea ce românii aşteaptă: să eliminăm pensiile speciale şi să reducem numărul de parlamentari la 300.
Pentru asta avem nevoie doar de UN VOT.
Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaţilor, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari a fost adoptată de Senat şi poate fi consultată
aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…
Ar fi suficient să fie adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.
Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaţilor. Proiectul de lege poate fi consultat
aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…
Dacă există voinţă astăzi, mâine, joi aceste două legi pot fi votate la distanţă şi aşa demonstrăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni.
Avem nevoie de UN VOT, doar un UN VOT ne desparte.
Ambele proiecte sunt ale PMP, atât cel privind eliminarea pensiilor speciale, cât şi cel privind reducerea numărului de parlamentari la 300, mai e nevoie însă de voinţă politică şi de UN VOT pentru a fi aplicate.
UN VOT pentru a Mişca România, scrie Eugen Tomac.

Romanian Global News

Read Previous

Claudiu Târziu: Constituția este de neatins, iar potrivit acesteia, a interzice drepturi și libertăți sub pretextul că vrei să îmi faci bine este ilegal

Read Next

Dan Tănasă ia din nou locul statului român și apără limba română în fața ilegalităților UDMR din județul Covasna