Ursul românesc cucerește Estonia!

Cu nota folclorului autentic românesc, comunitatea vorbitorilor de limbă română din Estonia, au adus în rândurile estonienilor, frumuseațea tradițiilor de iarnă. Aceasta a fost posibil datorită Festivalului ”HAKKAME SANTIMA”, organizat al treilea an consecutiv de EESTI FOLKLOORINÕUKOGU (Consiliul Folclorului Estonian), scrie Stella Enachii pe https://stella-enachii.blogspot.com, preluat de Romanian Global News.

“Între șapte și zece noiembrie, grupul nostru a prezentat Dansul Caprei și Dansul Ursului, au cântat colinde în Varbola, Județul Rapla și în orașul Tartu din Estonia.
Alături de grupurile Maatasa, Väike-Hellero, udmurdi Jumšan Gur, Narvast Suprjadki am participat la un spectacol muzical televizat, care a fost prezentat în sala Muzeului Național Estonian. Iar a doua zi, după lăsarea serii, ceata noastră a luat parte la parada măștilor, în centrul orașului Tartu. Mai spre noapte au colindat prin cafenelele din centru urând oamenilor prosperitate în anul ce vine
De menționat că soții unor conaționali de ai noștri, estonieni de origine, și-au însoțit soții și au susținut spectacolul nostru. Raeli FLOREA și Alar VARES au interpretat melodii românești și au vorbit estonienilor despre tradițiile noastre de iarnă”.

Romanian Global News

Read Previous

Centrul de Creație pentru Copii si Tineri, Parohia românească Vicenza

Read Next

Fost șef al gigantului Pfizer: Ideea unui vaccin universal are „mirosul răului”. Nu vaccinați persoanele care nu sunt expuse riscului unei boli. NU e nevoie de vaccin. Pandemia s-a încheiat