Consiliul Europei adoptă un nou plan de acțiune pentru R.Moldova

Comitetul Miniștrilor a Consiliului Europei, care reprezintă cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, a adoptat Planul de acțiune pentru Republica Moldova, pentru anii 2021-2024, care are ca scop să aducă legislația, instituțiile și practica R. Moldova în conformitate cu standardele europene din domeniile drepturilor omului, statul de drept și democrația, transmite Romanian Global News.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Europi, în ciuda progreselor înregistrate în Republica Moldova, rămân provocări în ceea ce privește implementarea eficientă a reformelor, inclusiv în domeniul justiției. Conform acestui nou plan de acțiune, Consiliul Europei și autoritățile moldovenești au convenit să desfășoare în comun proiecte de cooperare în domenii esențiale pentru drepturile omului, cum ar fi implementarea Convenției Europene a Drepturilor Omului și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului la nivel național.
Planul de acțiune își propune să se bazeze pe munca deja realizată în diferite domenii ale planurilor de acțiune anterioare. Printre acestea se numără alinierea legislației și practicilor naționale la standardele europene de combatere a discriminării și a egalității de gen, consolidarea cadrului național de protecție a copilului pentru combaterea exploatării sexuale și abuzului asupra copiilor, sporirea independenței și responsabilității sistemului judiciar și îmbunătățirea legislației și practicii electorale.

Romanian Global News

Read Previous

Cum finanțează Bill Gates și George Soros OMS și Consiliul Europei

Read Next

ICR serbează ZIUA ROMÂNIEI pe toate meridianele!