Eveniment religios de mare anvergură în localitatea românească Iordăneşti din regiunea Cernăuți

Zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din localitatea Iordănești, regiunea Cernăuți. Pe malul drept al râului Siret a avut loc serviciul divin de sfințire a Sfintei Mese în noua biserică înălțată în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, transmite Nicolae Șapcă redactorul-şef al ziarului „Monitorul Bucovinean”, potrivit Agenției BucPress, preluată de Romanian Global News.

Sfințirea este oficiată de IPS Meletie, Mitropolitul Cernăuților și al Bucovinei, PS Siluan, Episcop de Herţa și un impunător sobor preoțesc.
Potrivit sursei citate, arhiereii au fost întâmpinați de primarul localității, Gheorghe Lutic, parohul bisericii, părintele Gheorghe Moroz și mulțime de gospodari din sat și împrejurimi.
Construirea bisericii cu hramul Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina a început acum trei ani, este din lemn, în stil moldovenesc. Iconostasul confecționat în România este de o frumusețe deosebită.
Satul Iordăneşti are două parohii: Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătorit la 21 noiembrie (paroh pr. Marcel Niţu) și Sf. Irh. Nectarie, sărbătorit la 22 noiembrie, (paroh pr. Gheorghe Moroz).
De menționat că credincioșii care respectă calendarul bisericesc vechi îl pomenesc pe Sfântului Ierarh Nectarie în ziua de 22 noiembrie.

Romanian Global News

Read Previous

Curtea Supremă din SUA a desfiinţat restricţiile care vizau slujbele religioase în New York

Read Next

Ce a făcut Nineta Bărbulescu ca Ambasador al României în Australia! Final de mandat!