În pofida amenințărilor agresive ale jandarmeriei si poliției, IPS Teodosie cheamă românii să-și cinstească Sfântul Ocrotitor

În pofida amenințărilor proferate de purtătoarea de cuvânt a IPJ Constanța, Andreea Iliescu, care a amenințat credincioșii din întreaga țară care ar putea veni la Pelerinajul Sfântului Andrei, IPS Teodosie a a delegat toți preoții și toți călugării din Eparhia Tomisului – personal clerical și monahal – să se afle pe 30 decembrie – în interes profesional – la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, pentru a lua parte în cadrul soborului la Sfânta Liturghie, transmite Romanian Global News.

Precizăm că în județul Constanța sunt peste 300 de biserici și circa 40 de mănăstiri și schituri, mare parte din cele din urmă înălțate de IPS Teodosie. Actul curajos al Înaltului Teodosie este susținut de organizații ale societății civile românești din întreaga țară care și-au anunțat, de asemenea, prezența, împreună cu credincioși care o vor porni cu familiilor lor spre biserica din Peștera Apostolului Românilor, scrie www.activenews.ro

Cu toate acestea, Înaltul Teodosie asigură autoritățile la Radio Dobrogea: „Noi nu vrem să pornim un război, noi vrem să întronizăm o pace, dar să fim respectați. Noi avem ca Biserică un drept prin Constituție.”

Romanian Global News

Read Previous

ICR serbează ZIUA ROMÂNIEI pe toate meridianele!

Read Next

Ca și în 1989, Biserica Ortodoxă Română alături de români! Patriarhia somează guvernul să permită românilor participarea la Pelerihajul de la Peștera Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, din județul Constanța!