Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Șeful OMS și al lui Alexandru Rafila, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ar putea fi judecat pentru genocid!

După acuzațiile SUA că OMS și șeful său lucrează pentru China, un nominalizat la Nobelul pentru Pace a depus o plângere la Tribunalul Penal Internațional în care șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus este acuzat de implicare în atrocități în masă împotriva poporului său, transmite presa internațională citată de www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Ziarul Times din Londra scrie că un economist american, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, David Steinman, îl acuză pe Tedros Adhanom Ghebreyesus că este unul dintre cei trei responsabili aflați la comanda serviciilor de securitate etiopiene între 2013 și 2015.
Actualul director al OMS a fost ministru al Sănătății în Etiopia din 2005 până în 2012 și ministru de Externe până în 2016, atunci când formațiunea politică din care făcea parte, Frontul comunist de Eliberare a Poporului din Tigray (TPLF) era principalul membru al coaliției de la putere.

Mai mulți analiști, printre care oficiali guvernamentali americani, au înscris TPLF pe lista mondială a organizațiilor teroriste.
Times scrie că Steinman, un economist și militant, nominalizat anul trecut la Premiul Nobel pentru Pace, a depus plângerea la Tribunalul Penal Internațional (TPI) de la Haga.
Acesta afirmă că Tedros „a fost un decident esențial în relație cu acțiunile serviciului de securitate, între care s-au numărat asasinarea, arestarea și încarcerarea arbitrară și torturarea etiopienilor”.
Plângerea, adresată procurorilor de la TPI, vine după ce generalul Berhanu Jula, șeful statului major al armatei etiopiene, i-a cerut luna trecută directorului OMS să demisioneze.
Generalul l-a acuzat pe Tedros că încearcă să procure arme pentru regiunea Tigray, unde armata etiopiană se luptă cu forțele locale.

În plângerea sa, Steinman a invocat un raport al guvernului SUA din 2016 privind drepturile omului în Etiopia care afirma că „autoritățile civile nu exercitau uneori controlul asupra forțelor de securitate și asupra poliției locale în zonele rurale și milițiile locale acționau uneori în mod independent”.
Steinman a adăugat că documentul SUA cita „alte crime nedocumentate”, și l-a acuzat pe Tedros de implicare în „intimidarea candidaților opoziției și ai sprijinitorilor săi”, inclusiv „arestări arbitrare… și detenții prelungite înainte de proces”.
Potrivit Times, plângerea mai afirmă că Tedros a supervizat „uciderea și cauzarea de grave răniri corporale și psihologice membrilor triburilor Amhara, Konso, Oromo și Somali, cu intenția de a distruge aceste triburi total sau parțial”.
Tedros a negat aceste acuzații și orice acțiuni reprobabile. Luna trecută, el a dat publicității o declarație privind situația actuală din Tigray.
„Au existat relatări sugerând că susțin o anumită parte în această situație”, a spus directorul OMS. „Acest lucru nu este adevărat și vreau să spun că eu sunt de o singură parte, și aceasta este pacea.”

Prietenul lui Mugabe

Nu este pentru prima dată când Tedros se află în centrul unor controverse.
În octombrie 2017, el l-a numit pe Robert Mugabe, dictatorul din Zimbabwe, ca „ambasador al bunăvoinței” pentru contribuția acestuia la lupta împotriva bolilor netransmisibile în Africa, provocând indignarea profesioniștilor din sănătate și a grupurilor de apărare a drepturilor omului.
La vremea respectivă, New York Times scria:
„Rolul ambasadorului bunăvoinței este în mare parte unul simbolic, însă grupurile de apărare a drepturilor omului au fost șocate de simbolismul de a-l oferi unui om a cărui conducere, spun ei, a dus la colapsul serviciului său de sănătate și la abuzuri majore în Zimbabwe.”
Ulterior, Tedros a renunțat la numirea lui Mugabe.
Anul acesta, președintele Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din OMS, în iulie 2021, după ce l-a acuzat pe Tedros că nu a făcut suficient să tragă la răspundere China pentru disimularea și manipularea datelor despre existența COVID-19, scrie Adrian Pătrușcă în www.evz.ro.

Romanian Global News

Read Previous

Un nou atac la adresa limbii române în Ucraina! De ce tace Bucureștiul?

Read Next

Curtea de Apel Bucureşti îi dă dreptate lui Cătălin Raiu: Cum și-a bătut joc Raed Arafat & comp de drepturile și libertățile românilor. De ce nu se declanșază urmărirea penală pentru abuz în serviciu?