Colinde românești de Crăciun la Palatul Prezidențial al Republicii Malta

În data de 21 decembrie 2020, corul de copii ai Parohiei Ortodoxe ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Valletta – Rep. Malta, în frunte cu preotul paroh, Popescu George-Alexandru, a susținut un mic concert de colinde la palatul prezidențial din Malta, unde gazde au fost Președintele Republicii Malta, George Vella, și soția dânsului, Miriam, transmite Romanian Global News citând o corespondență din Malta.
Pe lângă faptul că toți copiii au fost îmbrăcați în IE tradițională, colindele au fost cântate în limba română, gazdele primind o traducere a colindelor interpretate de către copii.
Concertul a fost început cu un discurs al preotului paroh, în care s-a evidențiat primirea călduroasă a poporului român în insula Malta, la fel cum Sf. Ap. Pavel a fost primit cu căldură, în drumul său spre Roma.
Președintele Maltei a mulțumit copiilor români de pe cele două maluri ale Prutului care au participat la acest eveniment, a avut o discuție lungă cu copiii, bucurându-se foarte mult că aceștia frecventează școlile din Malta și că stăpânesc incipient limba malteză.
Comunitatea românească a dăruit, în semn de prețuire, o icoană pictată, o traistă tradițională românească, o plachetă care a marcat evenimentul și, bineînțeles, un buchet de flori pentru prima doamnă a Maltei.
La final, prima doamnă a dăruit pachete cu dulciuri tuturor copiilor care au participat la acest eveniment extraordinar pentru comunitatea de români din Republica Malta!
Coordonatorii acestui eveniment au fost: Blăgescu Eugen-Alexandru, Cristian Rachieru, ipodiacon Elias Berthold, preoteasa Andreea Popescu și preotul paroh George-Alexandru Popescu.

Romanian Global News

Read Previous

Comunitățile istorice românești din Ucraina, Serbia și Ungaria, cartografiate și prezentate online

Read Next

A apărut! „MÂNA MOSCOVEI – Documentele crimei din decembrie 1989”. Editor: Victor Roncea