Adrian Mutu, ales cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimele două decenii

Supranumit ”Il Fenomeno” de tifosii viola, Adrian Mutu a fost desemnat cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani, după ce a câștigat cu 20 de voturi avantaj în finala cu Luca Toni. 16 candidați au fost selectați în ancheta Firenzeviola.it, transmite www.gsp.ro, preluat de Romanian Global News.
Deși a plecat în iulie 2011 de la Fiorentina, Mutu a rămas un idol pe „Artemio Franchi”. Suporterii Violei, care l-au supranumit „Il Fenomeno”, l-au ales cel mai bun jucător al ultimelor două decenii la clubul toscan. Fostul atacant român a câștigat cu 20 de voturi avantaj în finala cu Luca Toni, în ancheta realizată de agenția Firenzeviola.it și la care au fost selectați 16 candidați, repartizați pe un tablou ca la o competiție eliminatorie. Adrian i-a „eliminat” pe parcurs pe Salah, Frey și Astori.
Giuseppe Rossi, Gonzalo Rodriguez, Rui Costa, Di Livio, Jovetici, Chiesa, Ribery, Borja Valero, Gilardino și Riganò au fost celelalte vedete reprezentative din acest secol. „Mulțumesc din inimă tuturor celor care m-au votat drept cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani” a fost mesajul postat de actualul selecționer al naționalei U21 a României, 41 de ani, pe Instagram.
Adi Mutu a marcat 69 de goluri și a oferit 26 de assisturi în 143 de partide la echipa din Serie A, cu care a reușit să evolueze în Champions și Europa League, câștigând Guerin d’Oro în 2007.

Romanian Global News

Read Previous

Claudiu Târziu: Consiliul pentru Discriminare practică poliția gândirii. Trebuie desființat

Read Next

MĂRTURIILE UNUI BASARABEAN | Crainicul Gheorghe Ogor: “După 28 iunie 1940, la Radio Chișinău s-a vorbit un timp în româna literară, apoi crainicii au fost amenințați de KGB”