Claudiu Târziu: Consiliul pentru Discriminare practică poliția gândirii. Trebuie desființat

Surpriză. Un singur partid parlamentar se pronunță la ora aceasta pentru depolitizarea instituțiilor publice. Alianța pentru Unirea Românilor. AUR, scrie Ada Meseșan pe www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Co-președintele AUR a spus că legea privind depolitizarea instituțiilor publice pe care partidul lui dorește să o propună în Parlament se referă și la organisme precum Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliul Național privind Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICMER), etc.
Claudiu Târziu ne-a prezentat, ca exemplu, de ce ar trebui depolitizat, ba chiar desființat Consiliul pentru Combaterea Discriminării: „O astfel de instituție nu ar trebui să existe. Pentru abuzuri sau calomnii există Codul penal. Această instituție practică o poliție a gândirii ceea ce este de neacceptat într-o societate democratică”.
Consiliul pentru Combarerea Discriminării și Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securității se află sub control parlamentar. Respectiv, partidele parlamentare își trimit reprezentanții în conducerea instituțiilor. Deci, conduceri politice.
Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a trecut în anul 2020 în subordinea Guvernului. Până anul trecut, președintele României era cel care numea conducerea institutului.

Claudiu Târziu a fost invitat și la emisiunea jurnalistului Răzvan Dumitrescu la DC News:

Romanian Global News

Read Previous

“Welcome to Securistan!” Avocatul Dan Chitic: De-acum orice idee, orice discurs naționalist va fi catalogat ca “trumpist”

Read Next

Adrian Mutu, ales cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimele două decenii