Dan Tănasă (AUR): “Ca să ocupi o funcție publică în Austria trebuie să ai cetățenie. În România nu e nevoie”

Dan Tănasă a comentat situația unei românce din Austria care a trebuit să renunțe la cetățenia română pentru a ocupa o funcție publică. În România, lucrurile stau diferit, ca să ajungi primar nu ai nevoie de cetățenie română. Nu suntem tot în Uniunea Europeană?, transmite www.60m.ro, preluat de Romanian Global News.

„Ai crede ca Austria nu este în Uniunea Europeană. Și totuși este. În Austria o româncă a fost nevoită să renunțe la cetățenia română pentru a ocupa o funcție publică de viceprimar. În colonia România în schimb avem cetățeni ai Ungariei chiar în Parlament, iar pe unul l-am avut membru în Comisia de control a activității Serviciului Român de Informații. Sau avem chiar un cetățean german fără cetățenie română care a ajuns primar în România. Dacă în Austria se poate de ce nu s-ar putea și în România?”, scrie Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook.

Romanian Global News

Read Previous

MĂRTURIILE UNUI BASARABEAN | Crainicul Gheorghe Ogor: “După 28 iunie 1940, la Radio Chișinău s-a vorbit un timp în româna literară, apoi crainicii au fost amenințați de KGB”

Read Next

Congresul sub asalt – efectul nefast dar previzibil al atacului continuu, abject, ilegal, imoral și furibund al Stângii americane împotriva președintelui SUA