Mai mulți ambasadori, propuși în state cu comunități românești importante, au primit aviz favorabil în Parlament

Laura Daniela Popescu, propusă ca ambasador în Marea Britanie, Bogdan Mănoiu – propus pentru Canada, Brânduşa Predescu pentru Bulgaria, Cristian Istrate, propus pentru Federaţia Rusă şi Dan Mihalache pentru Cipru se numără printre cei nouă ambasadori care vor conduce misiuni diplomatice ale României în state unde sunt importante comunități românești, transmite Romanian Global News.
Aceștia au primit, miercuri, în unanimitate, în urma audierii, avize favorabile din partea comisiilor parlamentare reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării.
Au mai fost audiaţi Bogdan Mănoiu – propus pentru Canada, şi Dan Mihalache pentru Cipru.
Avize favorabile au mai primit Răzvan Rotundu – pentru Georgia, Nineta Bărbulescu – propusă pentru funcţia de ambasador în Malaezia, Dan Bălănescu – Indonezia şi Timorul de Est, şi Daniela Sezonov-Ţane – India, Maldive, Bangladesh şi Nepal.
Cei nouă candidaţi au fost prezenţi la audieri fie online, fie fizic.
„Cele patru comisii reunite au acordat avizul favorabil pentru toţi ambasadorii propuşi. Aş spune, o situaţie, mai degrabă, rară. A fost unanimitate în cazul tuturor celor nouă ambasadori, pentru că prestaţia a fost foarte bună şi a fost o discuţie foarte profesionistă, cu întrebări, unele deloc simple, aş spune chiar dificile, delicate. Au fost întrebări legate de mandatul şi obiectivele pe care viitorul ambasador al României la Moscova le are, au fost discuţii importante legate de mandatul ambasadorului în Canada şi, bineînţeles, legate de mandatul ambasadorului de la Londra. Ne-am bucurat să vedem ambasadori cu o foarte bună prestaţie, ambasadori diplomaţi de carieră şi acest lucru este de apreciat”, a afirmat preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean.
Audierile s-au desfăşurat miercuri, pe parcursul a peste patru ore.

Romanian Global News

Read Previous

VACCINAREA: INTRE LIBERTATE SI CONSTRANGERE

Read Next

Cum dispare sub ochii noștri ,,Istoria românilor”