Ucraina ar putea accepta dubla cetățenie! Jumătate de milion de români așteaptă acest lucru

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, consideră că Ucraina are nevoie de o lege care să recunoască dubla cetăţenie, însă a subliniat că exclude posibilitatea ca statul ucrainean să accepte ca cetăţenii săi să aibă şi cetăţenia ucraineană şi cetățenia statului agresor (Rusia, n.red)., transmite www.veridica.ro, preluat de Romanian Global News.

Potrivit agenției RBC, Dmitro Kuleba consideră că „dubla cetățenie ar permite păstrarea legăturii cu milioane de ucraineni care au plecat și au început o nouă viață în străinătate”.
„Dacă nu îi mai putem păstra geografic în Ucraina, atunci, să îi avem mental și juridic în spațiul nostru ucrainean. Desigur, nu putem vorbi despre vreo dublă cetățenie şi să avem în vedere statul agresor. Acesta este un subiect închis”, a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene, referindu-se la faptul că Ucraina nu poate accepta ca cetăţenii săi să aibă şi cetăţenia Rusiei.
Potrivit lui Dmitro Kuleba, în cazul dublei cetățenii trebuie să existe filtre serioase, pentru a exclude abuzurile. „Dubla cetățenie este o chestiune ce ţine de păstrarea identității ucrainene în lume și a utilizării oportunităților ucrainenilor din străinătate pentru a dezvolta Ucraina. Dacă nu facem acest lucru, vom pierde toți acești oameni, tot acest potențial”, a subliniat ministrul de Externe de la Kiev.
Agenţia RBC aminteşte că, în luna mai, Parlamentul Ucrainei a scos de pe ordinea de zi un proiect de lege privind dubla cetăţenie, propus de către preşedintele Volodimir Zelenski.
Ulterior, președintele legislativului de la Kiev, Dmitro Razumkov, a explicat că introducerea dublei cetățenii în Ucraina este posibilă, dar, pentru acest lucru „este necesar să fie studiate și să fie gândite norme legislative suplimentare, pentru a proteja interesele naționale ale statului ucrainean”.

Romanian Global News

Read Previous

Ion Cristoiu: Ce s-a întîmplat în America în realitate? Mai mulţi cetăţeni au intrat în Capitoliu fără bilet de voie!

Read Next

Timotei Dinică: Cine sunt extremiștii care au luat cu asalt Congresul Statelor Unite ale Americii?