Bogdan Stanoevici : “Aș vrea ca fiecare femeie să fie regina cuiva. Și fiecare din noi, bărbații, să ne înclinăm capul cu respect, atunci când trecem prin fața ei”

Vreo 40 de ani au trecut, de când ne-am cunoscut. Cred că am mai povestit, dar îmi place să-mi amintesc. Eu eram o elevă silitoare, cu sarafan de lungime regulamentară, codițe și matricolă, la Liceul 24 (fost Jean Monnet) , el era déjà în filme, scrie Marina Almășan pe https://femeide10.ro, preluată de Romanian Global News.
A venit la Sala de festivități a liceului, ca invitat special la o serbare și a recitat câteva poezii. Țin minte că toate colegele mele erau în extaz, se aplauda în draci și se striga “Bogdan! Bogdan!” ( era, păstrând proporțiile, cam cum îl urma să-l întâmpine lumea pe Michael Jackson, peste mai mulți ani, pe străzile Capitalei!). Țin minte atunci că m-am înghesuit și eu la autografe. Firește, nu mă băgase în seamă, se uita prin mine! Nu mai știu pe unde o fi autograful, pesemne mi-l dăduse pe vreun caiet de mate și a plecat spre Glina, odată cu caietul…
Anii au trecut, fiecare ne-am văzut de viețile noastre, după care ne-am întâlnit în platoul de filmare al emisiunilor mele. Eu – moderator, el – invitat. Bogdan a avut un parcurs sofisticat. Tot timpul m-am întrebat, de ce un ins cu atâta succes/lipici la public, a ales să plece din țară. Pesemne era foarte supărat pe ceva. Sau, pur și simplu, a visat la mai mult. La familie. Apoi s-a întors și s-a apucat de treabă și aici. Era deja un alt Bogdan, mult mai profund, mai determinat. Cu planuri mari, cu ambitii de nestăvilit. Printre întâlnirile la emisiunile mele, l-am regăsit în politică. O vreme, după care s-a retras. De ce? …Nu toate lucrurile pot fi povestite. Apoi s-a reîntors la artă. A făcut din Circul Globus, ca director, o minune de Circ Metropolitan, care a întors cu susul în jos toata imaginea prăfuita a Circului românesc. Mai nou, s-a întors la film. A reintrat în sufletul fanelor sale de odinioară, ajunse la vârsta mea, dar a cucerit și tânăra generație. Însă a rămas același om: de bună credință, modest, plin facă bine în jur. Și și-a mai păstrat o calitate, datorată în parte și fizicului său care se încăpățânează să respecte fotografiile alb-negru de acum 40 de ani : este la fel de iubit de sexul frumos! Însă Bogdan nu profită de asta. Se suie tacticos pe motocicleta lui și se mișcă prin lume, între ședințele de la circ și filmările de la serial, între treburile casnice și întâlnirile cu deloc puținii săi prieteni.
Tot de pe motocicletă a descins și când ne-am întâlnit zilele trecute, pentru interviul de mai jos.
Mai mult aici:
https://femeide10.ro/bogdan-stanoevici-as-vrea-ca-fiecare-femeie-sa-fie-regina-cuiva-si-fiecare-din-noi-barbatii-sa-ne-inclinam-capul-cu-respect-atunci-cand-trecem-prin-fata-ei/

Romanian Global News

Read Previous

AUR renunță la milioanele de euro de la AEP: ‘Vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici’

Read Next

Consiliul Național al Românilor din Ucraina trage un semnal de alarmă privind situația școlilor „moldovenești” din regiunea Odesa. Ce face Bucureștiul?