Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Lucrări de construcție în desfășurare la biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

La biserica închinată Sfântului Ștefan cel Mare din Viena s-a încheiat o etapă dificilă a lucrărilor: tencuirea exterioară în vederea aplicării picturii în frescă, după modelul bisericilor din Bucovina. Nu ar fi fost posibil fără două daruri importante venite din Moldova sfântului domnitor: priceperea meșterilor români și nisipul de Gura Humorului, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Biserica recent construită la Viena va fi pictată în frescă atât în exterior, cât și la interior, urmând să devină un Voroneț vienez. În acest scop, era nevoie de două straturi de tencuială specială: fresca neagră, primul strat, și fresca albă, peste care se realizează pictura. Dacă fresca neagră nu este bine executată, nu se poate picta.
Pentru executanții austrieci, a fost o provocare, astfel că românii din Viena au apelat la meșterii din țară. Maistrul Petru Luca din Iași a abandonat mai multe șantiere și a venit să coordoneze lucrările de la noua biserică a românilor din Viena.
În jurul maistrului Petru Luca s-a strâns o echipă formată din oameni de caracter și bine ancorați în credință, membri ai comunității parohiale. Aceștia au reușit să pregătească exteriorul bisericii pentru pictura în frescă.
Parohia a anunțat că i-a inclus între marii ctitori ai bisericii. „A fost o lucrare grea, deoarece foarte rar se mai realizează în zilele noastre și foarte puțini meșteri mai cunosc secretele acestei tehnici de tencuială formată doar din var și nisip, fără apă, fără ciment sau altceva adăugat în ea”, scrie pe pagina de Facebook a parohiei.
Pentru această lucrare, o familie din Bucovina a dăruit și transportat la Viena 120 de tone de nisip din Gura Humorului, la calitatea dorită de maistrul Petru Luca, dar și ca o legătură de suflet cu pământul țării, mai ales că Părintele Emanuel Nuțu, parohul bisericii vieneze, este originar din Gura Humorului.
Alți sprijinitori au ajutat la descărcarea materialelor, au furnizat schelele sau au hrănit lucrătorii.
Lucrările continuă cu tencuirea interiorului bisericii.
Așa va arăta fresca exterioară la finalizarea proiectului: românii au vrut să aducă România la Viena. Foto credit: Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena
Mulțumindu-le tuturor sprijinitorilor și donatorilor, reprezentanții parohiei au scris pe Facebook: „Este o minune ca, în asemenea timpuri, să mergem mai departe cu lucrările, dar acest lucru dovedește voința și ajutorul divin și iubirea dumneavoastră jertfelnică. Dumnezeu să răsplătească fiecăruia!”
Biserica Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare este cea de a treia ridicată de români la Viena. Lângă ea, prin implicarea părintelui paroh și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 al Vienei, a fost construit și un bloc de locuinţe pentru 47 de familii de români.
Pentru donații
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengemeinde in Österreich
Bank Austria
AT101200010014231202
BIC: BKAUATWW
Verwendungszweck: Kirchenbau

Romanian Global News

Read Previous

Serviciul nazist finlandez care a sechestrat copiii Cameliei Smicală îi va va da înapoi

Read Next

Diplomația activă a Budapestei față de Kiev dă rezultate! Ce face Bucureștiul pentru cei jumătate de milion de români din Ucraina?