Departament de Înfrățiri al PUN între localitățile din România și R. Moldova, pentru a ajuta localitățile din stânga Prutului

Partidul Unității Naționale (PUN) va înființa, în premieră pentru R. Moldova, un Departament de Înfrățire, prin care va ajuta la identificarea posibilităților de colaborare între Consiliile Județene din România și cele raionale din R. Moldova, între primăriile localităților din cele două state românești, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

De asemenea, această structură va avea misiunea de a asigura asistența tehnică și juridică pentru realizarea proceselor de înfrățire, va media și va intermedia relațiile dintre autoritățile publice din România și cele din R. Moldova.
„Prin înființarea Departamentului de Înfrățiri, PUN dorește să înlăture o barieră de comunicare și cunoaștere între autoritățile publice locale și să asigure posibilitatea de accesare a fondurilor locale românești pentru procesul de modernizare și europenizare a localităților din R. Moldova, care în acest moment se află în mare dificultate financiară și bugetară”, se arată într-un comunicat de presă al partidului condus de Octavian Țîcu.
Anunțul privind înființarea Departamentului amintit vine după ce liderul PUN, Octavian Țîcu, a vizitat, la invitația primarilor din municipiile Focșani, Hunedoara și Deva, în perioada 24 – 27 ianuarie curent, județele Vrancea și Hunedoara din România.
În timpul discuțiilor s-a consemnat faptul că izolarea internațională a R. Moldova din cauza guvernării PSRM și efectele pandemiei au complicat, îngreunat, iar pe alocuri chiar au întrerupt legăturile între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului, fapt care a oprit dezvoltarea înfrățirilor dintre localități ca un instrument pentru modernizarea și europenizarea satelor și orașelor din R. Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

Emanuil Gojdu, evocat în seria „Mărturii ale timpului. Oameni și fapte”

Read Next

Biden bate toate recordurile. 5 greșeli majore într-o săptămână!