Ambasada României a organizat o festivitate de omagiere a lui Constantin Cojocari, veteran de război al armatei române, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 102 ani

Ambasada României în Republica Moldova a organizat marți, 2februarie, o festivitate de omagiere a lui Constantin Cojocari, veteran de război al armatei române, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 102 ani, transmite Radio Chișinăi, preluat de Romanian Global News.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei, cu această ocazie, atașatul apărării, militar și aero al României în Republica Moldova, col. Cristi Ladaniuc i-a înmânat lui Constantin Cojocari o scrisoare de felicitare din partea ministrului apărării Nicolae-Ionel Ciucă în care se menționează:
„Stimate domnule Constantin Cojocari,
Aniversarea celor 102 ani de viață îmi oferă prilejul deosebit de onorant și plăcut de a vă transmite cele mai calde urări de sănătate, viață lungă și bucurii alături de cei dragi.
Îmi exprim, pe această cale, întreaga recunoștință și prețuire pentru curajul și eroismul de care ați dat dovadă pe câmpul de luptă, fiind un exemplul demn de urmat pentru generațiile viitoare. La mulți ani!”
Totodată, din partea Ambasadei României i-au fost oferite veteranului român de război o diplomă de recunoștință, un buchet de flori și un coș cu produse.
Constantin Cojocari figurează în arhivele naționale române că a fost încadrat și a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial la Regimentul 26 Artilerie.

Romanian Global News

Read Previous

Eurodeputații lui Viktor Orbán au scris Parlamentului European că maghiarii din Ucraina se simt intimidați

Read Next

Titus Corlățean: se produce contaminarea cu NEOMARXISM a întregii coaliții de guvernare