Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

decembrie 2, 2021

Concurs Naţional de poveşti la care pot participacetățenii români din România, R. Moldova și Ucraina

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi dă startul înscrierilor în cadrul Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti. Termenul limită de trimitere a lucrărilor pentru ediţia a XXIX-a este 20 martie 2021, transmite Romanian Global News.
La concurs pot participa cetăţeni români din state care care nu sunt membre ale Uniunii Europene din România, Republica Moldova şi Ucraina.
Textele (maximum 15 pagini), culese în programul word (format .doc sau .docx), cu diacritice, fontul Times New Roman, mărime 12, cu spaţiul între rânduri de 1,5, în 3 exemplare, vor fi însoţite de un motto.
Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii”, „Poveşti scrise de adolescenţi”, sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.
Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 20 martie 2021 (data poştei) pe adresa: Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, str. Vasile Pogor nr. 4, 700110, tel. 0232.213.210. De asemenea, în plic va trebui inserat un CD cu formatul electronic al lucrărilor.
Premiile vor fi anunţate în cadrul Zilelor Bojdeucii, eveniment desfăşurat în perioada 14-15 aprilie 2021. Tot atunci se va lansa volumul Poveştile de la Bojdeucă, cu textele autorilor premiaţi la ediţia din anul 2020.
Conform tradiţiei, poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul Poveştile de la Bojdeucă, care va fi lansat în anul 2022.
Precizări suplimentare:

  1. Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti cuprinde trei secţiuni: „Poveşti scrise de copii”, „Poveşti scrise de adolescenţi”, respectiv „Poveşti scrise de adulţi”.
  2. La secţiunea „Poveşti scrise de copii” pot concura elevi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, la secţiunea „Poveşti scrise de adolescenţi” pot concura persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, iar la secţiunea „Poveşti scrise de adulţi” pot concura persoane cu vârsta peste 20 de ani.
  3. Câştigătorii Premiilor I la Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti, la oricare din ediţiile anterioare, nu mai pot participa la ediţia de anul acesta şi nici la o ediţie viitoare, în cadrul aceleiaşi secţiuni. În situaţia în care se înscriu la concurs, vor fi descalificaţi. Excepţie face cazul în care participantul a trecut la o altă etapă de vârstă şi poate concura la secţiunile superioare din punct de vedere cronologic, respectiv „Poveşti scrise de adolescenţi”, sau „Poveşti scrise de adulţi”.
  4. Prin trimiterea lucrărilor la adresa de concurs, participanţii declară pe proprie răspundere că opera propusă spre jurizare este în întregime creaţia lor şi că nu se încalcă drepturile patrimoniale şi morale ale altor persoane, prin publicarea acesteia, conform Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare. Participanţii declară pe proprie răspundere că drepturile patrimoniale asupra editării în limba română pentru lucrările trimise se află în proprietatea lor şi că nu au încheiat niciun contract de editare pentru lucrările trimise pentru jurizare. Organizatorul nu va lua în considerare lucrările care încalcă, în vreun fel, Legea drepturilor de autor sau alte legi româneşti în vigoare la data concursului.
  5. Nu pot participa la concurs angajaţii Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi şi nici rudele acestora de gradul I (copii, părinţi, soţ/soţie), nici persoanele antrenate în organizarea concursului, membri ai juriului ori rude de gradul I ale acestora.
  6. Nu pot fi înscrise în concurs creaţii literare declarate câştigătoare într-un alt concurs de creaţie literară. Prin excepţie, precizăm că pot participa la acest concurs persoanele fizice care au publicat creaţiile literare pe blogul personal.
  7. Participanţii nu au dreptul să se înscrie cu mai multe lucrări, la oricare secţiune de concurs, în cadrul aceleiaşi ediţii.
  8. Concurenţii, prin trimiterea lucrărilor pe adresa concursului, îşi dau acordul pentru publicarea textului lor, în cazul în care acesta ar urma să fie premiat.
  9. Juriul de concurs va fi format din angajaţi ai Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi. Acesta va stabili, pe baza unor criterii şi a unui punctaj, câştigătorii Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti la cele trei secţiuni.
  10. Concursul va putea fi întrerupt în caz de forţă majoră printr-o decizie a Organizatorului, dar nu înainte de a anunţa public pe website-ul: www.muzeulliteraturiiiasi.ro. Conform prevederilor art. 1351 alin. (2) din Noul Cod civil, forţa majoră este definită astfel: „forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil”.

Romanian Global News

Read Previous

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Read Next

Eurodeputații lui Viktor Orbán au scris Parlamentului European că maghiarii din Ucraina se simt intimidați