Emisiuni la Trinitas tv despre tineri români de excepție din străinătate

Exprimând responsabilitatea sa pastorală pentru românii ortodocşi de pretutindeni, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca fiind „Anul omagial al pastorației românilor din afara României”, transmite Romanian Global News.
În actualul context al fenomenului migrației la nivel global, Biserica Ortodoxă Română dezvoltă şi intensifică în prezent misiunea şi responsabilitatea ei pastorală faţă de românii ortodocși din afara României, pe care îi consideră fiii săi credincioşi şi parte integrantă a comuniunii ortodoxe româneşti de pretutindeni. În acest sens, prin coresponsabilitatea tuturor ierarhilor Sfântului Sinod, şi în mod special a ierarhilor ortodocşi români care păstoresc clericii şi credincioşii din afara graniţelor României, Biserica Ortodoxă Română desfăşoară o bogată lucrare pastorală, misionară, social-filantropică şi culturală, în parohiile, mănăstirile, instituțiile culturale şi instituțiile social-caritative ale comunităților ortodoxe româneşti aflate în vecinătatea României şi în diaspora română.
În acest context, Trinitas TV difuzează o serie de interviuri cu tineri români excepționali, cu merite deosebite, care studiază la școli și universități de prestigiu din străinătate.
“Trăim într-o societate din ce în ce mai grăbită. Trăim neștiind cine este cel de lângă noi. Uităm să privim partea frumoasă a lucrurilor, uităm că simplitatea este partea esenţială a lucrurilor complicate, cum spunea Constantin Brâncuși. Ne plângem că nu avem repere, modele, dar nu mai știm de fapt să le recunoaștem. Am discutat cu 2 tineri extraordinari despre educație, pasiune, modele, valori, prietenie, identitate și, bineînțeles, despre acea bucățică de Romanie pe care o duc cu ei în suflet, oriunde s-ar afla.
Pianistul Luca Rusu este student al Conservatorului Regal din Glasgow și este fiul criticului de teatru Marina Constantinescu Constantinescu și al actorului Mircea Rusu. A inceput studiul pianului la 6 ani, la Liceul Dinu Lipatti. In clasa a 8-a cântat prima oară cu orchestra, sub bagheta dirijorului francez, Olivier Robe. A intrat cu bursă la cel mai bun colegiu din Scoția, iar acum este sudent în anul 4 la Conservatorul regal din Scoția.
Daria Oprean este studentă în anul 2 la Royal Academy of Fine Arts din Belgia. Daria a studiat și în Norvegia, și în România. Fotografiile ei au devenit renumite, iar una dintre ele a fost publicată anul trecut, în luna noiembrie, în revista Vogue din Italia.”
Despre ei și „România de peste granițe”, la Trinitas Tv.
Realizator tv: Cristina Liberis
Emisiunea aici:

Romanian Global News

Read Previous

Manifestare anticreștină și antiromânească „patronată” de viceprimarul USR-PLUS! Mall-ul AFI Cotroceni, deținut de israelieni, găzduiește o expoziție jignitoare la adresa creștin ortodocșilor români

Read Next

Admitere 2021: Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității din Cernăuți invită la studii tinerii români din Ucraina