Mecanism de monitorizare a situației minorităților din Ucraina solicitat în Parlamentul European de europarlamentarul Eugen Tomac

Comisia Europeană trebuie să instituie un mecanism de monitorizare a situației minorităților din Ucraina, a afirmat Eugen Tomac în Parlamentul European.
În cadrul dezbaterilor din forul europeam privind relația Uniunii Europene cu Ucraina, Eugen Tomac solicitat ca executivul de la Bruxelles să creeze un mecanism de monitorizare a situației minorităților naționale, în condițiile în care autoritățile de la Kiev, sub pretextul combaterii rusificării, aplică o serie de măsuri discriminatorii la adresa altor comunități etnice.
“Svând în vedere că Ucraina a moștenit de la Uniunea Sovietică comunități întregi de români, sunt profund îngrijorat de soarta acestora și tocmai de aceea consider că trebuie să acționăm pentru a proteja identitatea conaționalilor noștri. Românii sunt cea mai numeroasă comunitate minoritară din Ucraina, după comunitatea rusă și prin urmare, dreptul la educație, exprimare și reprezentare trebuie garantat de un stat considerat partener al Uniunii Europene. Prin urmare, cererea evocată în plen va fi înaintată Comisiei Europene și cu sprijinul parlamentarilor din alte state, vom solicita crearea unui mecanism de monitorizare a drepturilor minorităților provenite din statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, vom cere condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea standardelor și legislației comunitare privind minoritățile naționale”, a afirmat europarlamentarul.
Declarația integral aici: https://www.facebook.com/watch/?v=173146324288743

Romanian Global News

Read Previous

Actorul Dragoș Bucur răspunde trolilor BigFarma care îl atacă pe FB și în mas-media miluită: Sunt un om cu familie, sunt artist, cred in Dumnezeu si in libertatea de expresie

Read Next

Deputatul Ringo Dămureanu în Parlamentul României: “România trebuie să ceară urgent Serbiei un tratament egal pentru minoritatea românească, așa cum minoritatea sârbă este tratată în România”