AUR condamnă ferm validarea ca deputat a lui Francisc Tobă de către coaliția de guvernare și PSD

Alianța pentru Uniunea Românilor protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat a lui Francisc Tobă, transmite Romanian Global News.

Ignorând deliberat cererile noastre repetate, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României.
Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. Reamintim opiniei publice faptul că acesta a fost exclus din Alianța pentru Unirea Românilor, în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în fața opiniei publice.
De asemenea, precizăm faptul că deputații AUR nu au participat și nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni, se arată în comunicatul AUR.

Deputatul PNL, Florin Roman, a anunțat că se disociază de votul colegilor săi pe acest subiect.
„Mă disociez total şi fără echivoc de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului, care au votat pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă! Nu pot accepta un troc murdar, un vot în plus, pentru validarea celui care a condus trupele de represiune, în timpul Revoluţiei din 1989, la Sibiu. Pentru mine este de neacceptat! Politica aceasta, fără principii morale, nu are nicio legătură cu ceea ce aştept de la actuala coaliţie. Ruşinos! Am rugămintea către cei care au votat aceste mizerii să vină cu explicaţii. Este imperios necesar”, a scris Florin Roman miercuri pe Facebook.

Citiți și:

Romanian Global News

Read Previous

Secretarul de stat al D.R.R.M., Ana Guțu – ședință de lucru la Parlamentul României

Read Next

Oana Ursache a fost numită secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni