Problema aderării comunei Mămăliga la raionul Cernăuți a fost discutată în Administrația Regională de Stat Cernăuți

Locuitorii comunei Mămăliga sunt nemulțumiți de decizia autorităților centrale de a uni fără voința lor localitățile componente în cadrul raionului nou format Nistru, cu centrul la Chelmenți. Comuna a vrut de la bun început să fie inclusă în raionul Cernăuți alături de celelalte localități unde sunt comunități semnificative sau majoritare de etnici români, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.

În acest context, pe data de 16 februarie, la sediul Administrației Regionale de Stat Cernăuți a avut loc o ședință consultativă, care a întrunit reprezentanți ai autorităților administrației publice locale și regionale, precum și reprezentanți ai subcomitetului pentru organizarea teritorial-administrativă al Comitetului Radei Supreme pentru organizarea puterii de stat, autoadministrare locală, dezvoltare regională și planificarea urbană, în frunte cu Vitalii Bezghin.
De asemenea, la întrunire a participat adjunctul primarului comunei Mămăliga, Volodimir Antonciuc, transmite Serviciul de presă al ARS Cernăuți.
„Locuitorii comunei Mămăliga doresc ca comunitatea lor să aparțină la raionul Cernăuți. Distanța îndepărtată de noul centru administrativ este una dintre principalele argumente invocate de cetățeni. În plus, comunitatea Mămăliga este populată, în principal, de vorbitori de limbă română, care aspiră să fie inclusă în același raion, ca și localitățile din fostul raionul Noua Suliță”, se spune în comunicatul ARS Cernăuți.
„Vitalii Bezghin a explicat că ajustarea sistemului administrativ actual va fi posibilă numai după ce Rada Supremă va adopta proiectul de lege relevant. În prezent, acesta a fost deja înregistrat în Parlament și urmează să fie examinat de deputați”, transmite serviciul de presă.
„Serghii Osaciuk a mulțumit șefului subcomitetului pentru organizarea teritorial-administrativă pentru explicaţiile detaliate și speranța pe care a dat-o comunității. De asemenea, el l-a asigurat pe Volodimir Antonciuc că problemele comunității Mămăliga nu vor trece neobservate de autoritățile regionale, indiferent în care raionul nu s-ar afla comuna”, potrivit comunicatului.

Romanian Global News

Read Previous

Canada: Un studiu al unui medic infecționist susține că prejudiciile aduse de lockdown-uri sunt de 10 ori mai mari decât beneficiile lor. Copiii prezintă risc foarte mic de infectare

Read Next

Povestea Părintelui Andrei Dosoftei și a primei biserici românești din Scoția