De ce în școlile cu predare în limba română din regiunea Cernăuți ajung doar manuale în limba ucraineană? Poate aude și ambasadorul României la Kiev!

Potrivit Centrului Bucovinean Independent de Cercetări Actuale, în școlile cu predare în limba română de pe Valea Siretului, dar și din Ținutul Herței, în locul manualelor în limba română zilele acestea li s-au repartizat gratuit literatură metodică și manuale în limba ucraineană, care nu au fost comandate nici pentru anul curent, nici pentru anul viitor de învățământ, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.
„Oare la Ministerul învățământului nu știu ce avem nevoie? Sau nu vor să recunoască art. 53, art. 22, art. 24, … din Constituția Ucrainei și deja nu mai asigură cu manuale “în limba procesului de învățământ” școlile minorităților naționale? Unde sunt manualele pentru școlile noastre? Anul 2023 încă nu a sosit, iar micuții, care în anul 2023/2024 vor merge în clasa 1, sunt încă la grădiniță și nu pot folosi aceste manuale. Sau avem fonduri prea mari la învățământ și cineva dă dispoziții de a le cheltui fără rost? Sperăm că vom primi răspuns!”, potrivit unei postări pe Facebook a directorului Centrului Bucovinean Independent de Cercetări Actuale de pe lângă UICRU , Aurica Bojescu.

Romanian Global News

Read Previous

Bogdan Aurescu s-a văzut cu ministrul de externe de la Budapesta! Nu s-a discutat nimic de recuperarea moștenirii Gojdu!

Read Next

Ambasadorului României în Ucraina a efectuat, în sfârșit, o vizită de lucru în regiunea Cernăuți! Aproape degeaba!